Részleges elülső keresztszalag szakadasom van. Doki szerint muszaj a műtét. Biztos ez?
Igen valszeg az orvos látja jobban a dolgokat. De azt is hallottam, hogy akinél voltam, mindenre műtétet mond. Nos nekem volt egy rossz lépésem. Egy pattano hang,és kínzó fájdalom azonnal. Egy hónap után voltam MRI-n. Ami részleges elülső keresztszalag szakadast mutatott a felső harmadban. Mellette van egy 11 mm csont és porc roncsolodasom. Nem tudom ez mennyire számottevő. Meniszkusz, oldal és hátulsó szalagok tartanak. Meg ödémát ír a papír. Egyébként már tudok rendesen sétálni. Majdnem teljes mozgástartomany megy már. Nyilván futni meg nem tudok. Egy hónap múlva lenne mutetem. De feltwtlwn szükséges? Sportolok és 18 éves fiú vagyok.
Azt mondja instabil a lábam.
Hmm én meg 3 hónapja küzdök teljes szalagszakadással és minden orvos legyintett rá, hogy ezzel lehetne élni, csak torna és biciklizés kell.. kb “mit hisztizek” érzésem van minden vizsgálaton.. jövőhéten megyek egy újabb térddokihoz.
Sántítok, fáj, instabil a térdem (ezt megállapította mindegyik egyébként), sokszor be van dagadva, nem hajlik… biciklit se tudom áttekerni, hiába gyógytornáztam 2 hónapon keresztül…
Nem vagyok sportoló, de aktív életet élek: utazások, koncertek, programok, munkám is sokszor lótifutis, és 34 évesen még nem szeretnék sántítva mankóval a 4 fal közt élni…. 70 lennék, akkor lehet nem erőltetném, de 34 évesen még fiatal vagyok egy ilyen lerokkanáshoz, úgy gondolom…
Szóval kedves kérdező. 18 évesen sportolóként mindenképpen műtesd meg magadat! Később hálás leszel!!
Szia
Nekem is részleges keresztszalag szakadásom van porc szakadassal egybekotve.
Amikor először voltam orvosnál instabil volt, mondta hogy nagyon ott lebeg nálam a szike.
Gyogytornat írt fel, és hónapról hónapra javult mára csak minimális instabilitas van amit nem kell műteni. Kezilabdazok amúgy már futok edzek, májustól jatszhatok. Nekem a másik terdemben 2 éve volt teljes keresztszalag szakadas azt műtötték
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!