Bokaszalag-szakadást tényleg kötelezően gipszelni kell?
A 12 éves kisfiam bokaszalag-szakadást szenvedett még e hó 18-án. Akkor azt mondta a doki, hogy a vérömleny miatt kötelezően gipszelni kell. Egyre több helyen (akár szakmai oldalakon is) azt olvasom, hogy nem mindenkinek gipszelik.
Most akkor kell-e vagy sem a részleges külső bokaszalag-szakadást kötelezően gipszelni? Kinek, mi a tapasztalata? Mennyi idő alatt gyógyul úgy meg, hogy tünetmentes legyen és ne kelljen semmit viseljen a gyerek (pl. gipsz, bokarögzítő)?
Egyébként judozik. Mikor folytatható a sport?
Nekem nem szakadt el a szalag, de úgynevezett félrelépésem volt, ami túlterhelte a bokaszalagot, és ráadásul megerőltettem a lábam, mert hivatalos helyeken kötelező a személyes megjelenés.
Az én bokám gyógyulása másfél hónapig tartott, mire tünetmentessé vált.
Egyébként igaza van az elsőnek abban, ha a doki javasolja, akkor kell az a gipsz.
Nem mindig kell a gipsz. De ez az eset olyan hogy ebben kell.
Gondolom az is benne van hogy a gyerekek meg nem ertik meg hogy ne mozgassa, ne alljon ra stb. Egy lepes is napokkal elhuzhatja a gyogyulast. Fontos foleg a legelejen hogy jol forrjon vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!