Egy gyógyszertárban milyen gyógyszereknek kell kötelezően lenniük?
Nincs ilyen. Ez is üzlet, tudják, mi az, ami jobban fogy, azokat tartják készleten.
Nekem rendszeresen olyanokat írnak fel, ami a helyi patikákban nincs készleten. Vagy nem olyan kiszerelésben. De mindig megrendelik, és másnapra ott is van.
#6: Szerintem ajánlás sincs. Ahogy a 2-es válaszomban is írtam, ez üzlet. Tehát igyekeznek a keresett termékeket tartani, illetve minél nagyobb készletet. De csak annyit, amit a lejárati időn bőven belül el is tudnak adni. Ráadásul vannak olyanok, amiket hűtőben kell tartani.
A legáltalánosabb fájdalom- és lázcsillapítókat, görcsoldókat, fertőtlenítőket, kötszereket mindenhol meg lehet venni, ugyanígy a leggyakoribb antibiotikumokat is.
De például a különböző pszichiátriai szerek, a szteroidok, a szívgyógyszerek (és még sorolhatnám) közül nem tartanak mindent, csak azokat, amiket az adott környéken a leggyakrabban írnak fel az orvosok. Általában a kereslet határozza meg a kínálatot.
Más a kínálat egy megyeszékhely központjában lévő gyógyszertárban, és megint más egy falusi kis patikában.
Van kötelezően tartandó:
- egyik típusú tetanuszoltás
- minden vényköteles gyógyszerből a legolcsóbbat pedig kötelező a következő munkanapra beszerezni, ha a beteg igényli
(már amennyiben ezek beszerezhetők éppen az országban).
Üdv:
egy gyógyszerész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!