Orvosok, kórházi dolgozók kötelezően megkapják az influenza elleni oltást?
ma 19:53-kor válaszoló.
A válaszod alapján, hogy már pedagógusoknak is kötelező lenne az oltás, MINDENKIt be kellene kötelezően oltani. Mert ilyen-olyan módon kapcsolatba kerül más emberekkel, függetlenül attól, hogy az éppen gyerek, felnőtt, vagy idős, így MINDENKI veszélyeztet MINDENKIT, a te válaszod alapján.
Egyedül azok nem veszélyeztetnek senkit, akik 100%-san el vannak zárva (karanténba) mindenki mástól.
Nehogy már felnőtt létemre kötelezzenek arra, hogy önként kérjek felesleges mérget (oltást)!
Neked mi a foglalkozásod? Te beoltattad már magad, vagy teljesen el vagy zárva minden embertől, hogy ne jelents veszélyt számukra?
-Moi2011-
Kedves Moi2011!
Természetesen beoltattam magam,mint minden évben,mióta influenza elleni védőoltás létezik,mivel egészségügyben dolgozom,méghozzá a 0-23 éves korosztályban.Persze felelősségérzetből is-gondolom,te sem örülnél,ha elvinnéd az egészséges gyerekedet mondjuk egy statusvizsgálatra a gyerekorvoshoz,ahol ő cserébe ráköhögne egy jó influenzásat.Ránk pedig ránkköhögnek,naponta százszor is,ezért önvédelemből is.
Kedves 79%-os!
Anyukám gyerekorvos, de még soha nem kapta el az influenzát annak ellenére, hogy nem veszi fel az oltást. Sőt, haza se hozta...
Kedves 83 %-os!
És az anyukád neked is azt javasolja,hogy ne oltasd be magad?Meg a betegeinek is?Nem tudom,azoknak,akik meghaltak,és egy sem volt beoltva,vajon ki mondta,hogy nem kell az oltás?És azok most hogy érzik magukat?
Maradjon már ez mindenkinek a saját egyéni döntése, hogy beoltatja magát, vagy sem.
Egyik ismerősöm épp a védőoltástól lett nem kicsit rosszul.
Mert ugye annak is megvannak a mellékhatásai, és nem mindenkinek a szervezete reagál megfeleleően. Ugyanúgy, mint ahogy az sem törvényszerű, h aki nem kap oltást, elkapja, és aki kap, az nem halhat bele ugyanúgy esetleg...
Eddig soha, semmilyen influenza ellen nem oltattam magam, mégis itt vagyok, élek, virulok.
Erről ennyit. :)
Nem javasol senkinek semmit, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy felveszi-e az oltást vagy sem.
Én pl. akkor sem oltatnám be magam, ha pisztolyt tartanának a fejemhez, viszont a nővérem meg beoltatta magát.
De szerintem kár erről vitatkozni, olyan ez, mint a politika (vagy az is?!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!