Ha 1990-ben születtem, kaptam kötelezően hepatitis b oltást?
Én úgy emlékszem, hogy általános iskola felső tagozatban kaptunk.
2 sorozatot. Elsőnek mindig az alkarba, ha az nem pirosodott be, akkor a felkarba, ami be is sebesedett, nem volt szabad levakarni. Ezt 2x is megcsinálták. Úgy emlékszem ez volt a hepatitis elleni védő oltás. Ha emlékszel ilyenre, akkor valószínű te is kaptál. De lehet rosszul emlékszem és nem hepa b-re kaptuk.
Kérdező! 1-es, 3-as vagyok (azt hiszem, mert ilyenkor, mikor írok, nem látom). Akkor ha ennyire utána jártál, akkor biztosan így van, nem kell aggódnod. Nekünk anno volt suliban egészségügyi könyvünk, még azt is leírták benne, hány centi, hány kiló, milyen a fogak állapota, stb. Az oltások is szerepeltek benne, most is lehetne ilyen, akkor nem kéne utána járkálni, ha valakit érdekel. Ismerek sok olyan embert, aki még a saját vércsoportját sem tudja, mert nincs leírva sehol, akinek nem kellett még orvoshoz menni. Elég abszurd. Most általános iskolásokra gondolok. Lányom megkérdezte, neki mi a vércsoportja, nem tudtam megmondani, mert születésekor a centi, kiló fel van tüntetve, de hogy milyen vércsoportú, az nem. Ha valamilyen oknál fogva sürgősen vért kellene kapnia az illetőnek, először labor... Hamar megvan, de néha percek is számítanak.
Nem fárasztalak tovább. :)
Gondolom megvan a
"védőoltási" könyv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!