Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha 1990-ben születtem, kaptam...

Ha 1990-ben születtem, kaptam kötelezően hepatitis b oltást?

Figyelt kérdés
2017. aug. 16. 15:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem.
2017. aug. 16. 15:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Én is ettől félek... de ha 1999ben vezették be, hogy minden 12 évesnek meg kell kapni, akkor meg kellett volna hogy kapjam, nem? Hiszen akkor még nem voltam 12
2017. aug. 16. 15:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Azt sajnos nem tudom. De csecsemő korodban biztos, hogy nem. Azt nem tudod, hogy felső tagozatban milyen védőoltásokat kaptatok? Anyudat nem tudod megkérdezni?
2017. aug. 16. 16:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Én úgy emlékszem, hogy általános iskola felső tagozatban kaptunk.

2 sorozatot. Elsőnek mindig az alkarba, ha az nem pirosodott be, akkor a felkarba, ami be is sebesedett, nem volt szabad levakarni. Ezt 2x is megcsinálták. Úgy emlékszem ez volt a hepatitis elleni védő oltás. Ha emlékszel ilyenre, akkor valószínű te is kaptál. De lehet rosszul emlékszem és nem hepa b-re kaptuk.

2017. aug. 16. 17:29
 5/9 anonim ***** válasza:
4-es, az a kanyaró elleni védőoltás lehetett, amit te írsz. Azt kell ismételni.
2017. aug. 16. 17:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Hepatitis b-t is ismételni kell elvileg. Én nem emlékszem... az oltóközpont azt írta nekem hogy elvileg minden 85 után született kapott
2017. aug. 17. 07:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Kérdező! 1-es, 3-as vagyok (azt hiszem, mert ilyenkor, mikor írok, nem látom). Akkor ha ennyire utána jártál, akkor biztosan így van, nem kell aggódnod. Nekünk anno volt suliban egészségügyi könyvünk, még azt is leírták benne, hány centi, hány kiló, milyen a fogak állapota, stb. Az oltások is szerepeltek benne, most is lehetne ilyen, akkor nem kéne utána járkálni, ha valakit érdekel. Ismerek sok olyan embert, aki még a saját vércsoportját sem tudja, mert nincs leírva sehol, akinek nem kellett még orvoshoz menni. Elég abszurd. Most általános iskolásokra gondolok. Lányom megkérdezte, neki mi a vércsoportja, nem tudtam megmondani, mert születésekor a centi, kiló fel van tüntetve, de hogy milyen vércsoportú, az nem. Ha valamilyen oknál fogva sürgősen vért kellene kapnia az illetőnek, először labor... Hamar megvan, de néha percek is számítanak.

Nem fárasztalak tovább. :)

2017. aug. 17. 15:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ha esetleg valakit érdekel majd, ma voltam oltáson, azt mondták hogy 1999 óta minden 14 éves gyereket kötelezően oltanak hepatitis b ellen, szóval elvileg van nekem is :) de igen, hasznos lenne ezeket egy helyen tudni mind...
2017. aug. 21. 21:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Gondolom megvan a

"védőoltási" könyv

2018. máj. 14. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!