Elsiethettem? Szerintetek! (többi lent)
Tizenhat nappal ezelőtt külboka- és szárkapocscsonttörést szenvedtem. 2 napja kaptam meg a járógipszet. Tegnap ugyan kicsit fájt reggel a lábam, de elmentem a férjemmel bevásárolni. Persze 2 mankóval mentem és nem is nagyon léptem rá teljes testsúllyal, így is mire hazaértünk, úgy fájt a lábam, hogy majd le akart szakadni. Ma pedig örülök, hogyha a WC-ig kitudtam menni mankóval.
Szerintetek elsiettem a hosszabb idejű (kb. 3 órás) 2 mankós terhelést? Várnom kellett volna még legalább 1 napot vele?
Egyetértve az #1 hozzászólóval: Nagyon nagy butaság és felelőtlenség volt a részedről, hogy nagyjából 18-24 órával azután, hogy 14 nap után megszabadultál a fekvőgipsztől, "máris" beleugrottál egy ilyen "túrába".
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neked és próbálj minél óvatosabb lenni.
Tisztelt Kérdező!
Bevallom őszintén, hogy saját tapasztalataim szerint a szavazásnál az 1. és a 4. válaszlehetőség közül döntöttem, de egyszerre a kettő az igaz.
Figyelembe véve a sérülés vélelmezhető súlyosságát valamint a fekvőgipszes időszak hosszát, sokkal óvatosabbnak kellett volna legyél. Ez így túl gyors volt, aminek köszönhetően visszaestél, ami nem meglepő sajnos.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat. Sajnos mára sem változott a helyzet. Továbbra sem tudom úgy terhelni a lábam, ahogy jó lenne terhelni így 45 órával a csere után. Örülök, hogyha a WC-ig vagy a teraszig elbotorkálok 2 mankóval.
Miért nem tudom járógipszes lábamat terhelni?
Miért kell mászkálni, pláne boltba menni?
Ülj a sggeden, és pihentesd legalább még egy hetet, és fokozatosan terheld, azaz nem mész vásárolgatni, hanem kijársz a wc-ra, meg OTTHON szoktatod.
A férjed is elmehet bevásárolni nélküled, nem kellesz te oda, és örülhetsz, ha nem lesz ebből nagyobb baj, mert így ráterheltél.
Mankó nélkül pedig még a gipsz levétele után SEM, márha nem akarsz rögtön összeesni, mert a lábad fixen nem tart meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!