Ínhüvelygyulladás miatt gipsz kell, mennyi ideig leszek táppénzen?
Akinek gipszelték, légyszi válaszoljatok pár kérdésre.
Gipszelés előtt állok. Jobb kezem, négy ujjamat és könyékig a kezemet kell rögzíteni.
Ma szóltam a beutalás után rögtön a munkahelyemen. Ma szabadnapot vettem ki a kontroll miatt.
Nem készültem ilyenre hogy be kell gipszelni, a főnökömnek mikor mondtam kérdezte hogy oké de meddig kell akkor táppénzen lennem.
Ugye nem tudtam megmondani :/
Nem érti miért kell begipszelni és nyilván nem örül hogy kiesek sok időre.
Viszont az orvos mondta hogy dolgozni nem mehetek mert a gipszelt kezem teljesen kiesik, fel kell kötni, ezt már hordom is.
Háziorvos azt mondta kb 2 hónappal számolhatok.
Mennyire lesz rossz maga a gipszelés?
Utána hamar szárad vagy várni kell?
Hamar meg lehet szokni?
Azért a 4 ujj miatt is félek mennyire lesz rossz :/
Engem a magánrendelésről küldtek gipszelési javaslattal kórházba. Annyit mondott az orvos hogy jobb lesz ha nyugalomba helyezik.
Bent a kezsebesz kiírta a gipszelést de nem volt valami közlékeny csak hogy begipszelik és az asszisztens átkísért a gipszelő elé. Ott eleve vártam két órát mire behívtak. Már egy ideg voltam.
Bent sem mondtak semmit csak hogy üljek le es a kezemet hogy tegyem.
Közben persze kérdeztem hogy ujjakat is kell mikor rakta rám es annyit mondott hogy a doktor úr így kérte a rogzitest.
Utana már orvos nem látott csak kötötték fel és a kezembe nyomták a papírt hogy hétfőn kontroll és gipszcsere.
Szia 9-es!
Nyugi én is ebben a cipőben járok, csak én már gipszben vagyok lassan 2 hete.
Én nem is készültem rá, beutalóm volt és ott mondta az orvos hogy ezzel irány a gipszelő.
Felrakták a gipszet, összes ujj kivéve hüvelyk és utána vissza a rendelőbe.
(Én gipszelés közben bepánikoltam hogy nem lesz jó mert ujjakat nem szeretném és vegye le de kedvesen lenyugtattak hogy ez sajnos ilyen lesz és így kell begipszelni :D )
Akkor mondta s doki hogy levétel majd július 21.. de azt mondta muszáj addig pihennie teljesen a kezemnek mert így gyógyul meg.
Nehéz megszokni tudom.
Én egyelőre 4 ujjas gipszsínt kaptam. 1 hét múlva kell mennem vissza.
Hogy boldogultok így felkotott kézzel?
Nekem a felsőtestemre rögzítették a kezemet de ezt majd este le kell vegyük róla.
1 hét után könnyített gipszet nem jobb kérni?
Nekem nem adtak könnyített gipszet. Elvileg súlyban sincs óriási különbség és úgyis felkötve kell a gipszet hordani így mindegy.
Meg nekem félidőben gipszcsere volt. Így lehetne kétszer fizetni a gipszért.
Holnap reggel 7-re kell mennem gipszelésre. Jobb kezem lesz teljesen és 4 ujjam :/
Most fáslizva van.
Mire számítsak, mennyire lesz rossz?
Hamar szárad?
Gipszelés nem fáj. Max az kellemetlen mikor állítja be az ujjakat, kézfejet.
Nekem az volt szar mikor felkerült a gipsz és tudatosult hogy most ebben kell lennem majd 2 hónapig..
Begipszeltek tegnap. Gipszelés után kb 15 percet vártak, aztán felkötötték és mehettem.
Az baj ha nagyon szorosnak érzem?
Sima fehér gipszet kaptam.
1 hét múlva kell mennem gipszcserére. Ez most gipszsín. De én ezt is kényelmetlennek érzem :/
Gipszsínbe tettek gondolom. Elsőre nekem is minden bajom volt.
Szerintem csak szorosnak tűnik.
Nekem gipsz alatt vattaszerű puha kötés volt.
De kosd fel és úgy tuti nem dagad bele a gipszbe.
Én nagyon nagynak is éreztem a kezemet, óriásinak tűnik a négy ujjas gipsz de ez ilyen.
Végleges gipsz rosszabb lesz?
Mert mindenki azzal riogat.
Hogy a gipszsín az semmi. Én meg már ettől is kivagyok :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!