Hosszú ideje tartó ínhüvelygyulladásra gipsz?
Délelőtt voltam orvosnál, akihez magán úton járok már január óta.
Ma gipszet javasolt a kezemre, holnap kell bemennem a kórházba.
Milyen lesz a gipsz, mennyire lehet majd használni a kezemet?
Fájni fog?
Eléggé fáj a kezem, sínbe tette az orvos délelőtt, ujjakkal együtt.
A gipsz meddig fog érni, ujjakat is gipszelik ilyenkor?
Azt nem mondta, hogy hány hétig leszek gipszben. Kinek meddig kellett?
Táppénzre mennyi időre kell eljönnöm?
Mától már kiírt az orvos. Háziorvos szerint ez akár egy hónapos gipszet is jelenthet.
Nyugtassatok meg hogy nem lesz olyan rémes gipszben. Meg maga a gipszelés..az is fáj, ha picit mozog a kezem :/
Nem fogja nagyon nyomni a nehéz gipsz?
Most egy merev műanyagot rögzített a kezemre ujjak es teljesen konyekig a kezem. Ez nem elég ?
Ha semmi nem segít, akkor begipszelik.
Voltam injekciózáson, mindenféle krém stb.
Nekem a háziorvos mondta, hogy gipsz lesz belőle, beutalt szakorvoshoz.
Gipszeltek 6 hétre.
Én azt hittem sima gipsz ez ujjak nélkül csukló után kicsivel, de nekem pl mind a 4 ujjamat teljesen begipszelték és könyékig a kezemet.
Gipsszel vissza kellett menni a háziorvoshoz táppénzes papír miatt és mondtam is neki, hogy nem erre számítottam. Mondta hogy ezt pedig így be kell gipszelni sajnos, mert a lényeg, hogy ne tudjam mozgatni a kezemet.
Használni nem lehet, gipszelés után kötik a nyakadba és úgy kell hordanod.
Nekem ha előre mondja a háziorvos hogy ekkora gipszre készüljek, tuti inamba száll a bátorságom. De muszáj, ha azt javasolják, hogy gipszeljék, engedd, mert valószínű mashogy már nem tudnak segíteni.
Nekem a gipszelő orvos is mondta hogy higyjem el jó lesz mert egy pár nap pihi után a gipszben már nem fog fájni a kezem. És igaza lett, mert mire a végleges gipsz rákerült 1 hét múlva már nem fájt!
Hüvelykujj van csak kint a gipszből.
A gipszeléstől nem kell félni.
Velem a gipszelő nagyon rendes volt, fájt nekem is a kezem nagyon, de extra óvatos volt.
Elmondta mikor mit csinál. Ilyen puha vattát kaptam a gipsz alá. Mikor tekeri fel a gipszet és lemegy az első tekercs, igazítani fogja a csuklódat, ujjaidat, az fog fájni picit. Utána jön még egy réteg, utána már csak így simogatja a gipsz felületét.
Nekem utána kb 10 percet kellett várni, kérdezte, hogy nem nyom e valahol, jó e így. Utána felkötötte a nyakamba és mehettem.
Engem kocsival vittek, így mentem háziorvoshoz vissza a gipszelés utáni napon.
Őszintén, én az ujjaim miatt nagyon kivoltam.. aztán megszoktam, muszáj volt.
Háziorvos amúgy nekem leszedte a felkötőt és megnézte a gipszet, nézte nem szoros e, mert akkor cserélni kell.
Lehet megvizsgál téged is, mert minden gipszelés után volt nekem vagy nála vagy a kórházban keringés ellenőrzés.
Azért írom, hogy minden gipszelés, mert nekem közben a másik kezemet is begipszelték ugyanezzel, nem egyszerre persze. Jelenleg 3.hetet töltöm gipszben, még 4 van..
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Azért nagyon félek milyen lesz :(
Meg mitől függ meddig lesz gipszben?
6 hét az átlag?
Neked a másik kezed miért 7 hétig kell gipszben legyen?
Ezalatt kontroll van? Ha előbb rendbejon nem veszik le előbb a gipszet?
Ne félj, hamar túl leszel a gipszelésen, utána meg már nincs más, ki kell bírni. Én legalábbis ezzel nyugtattam magam ha fent a gipsz már nincs visszaút :D
Nekem az egyik karom 6 hétig, másik most 7 hétig lesz begipszelve.
Szerintem ez orvosfüggő is.
Most más orvos kérte a gipszet és ő 7 hetet mondott.
Előbb nem veszik le mint a kiírt datum ez viszont sajnos biztos.
Lesz kontroll, 1 hét után gipszcsere és utána nekem még egyszer kellett menni amikor csak megnézte a gipszet, ha nagyon lötyög akkor újat adnak és utána már levételkor megyek majd.
Arra számíts hogy gipsz után majd még 1-2 hétig fáslizni és felkötni kell és szép lassan kezdheted újra használni.
Kitartást!
Nekem 8 hétre begipszelték a karomat teljesen, ujjak és konyekig.
Nyugi én gipszelés közben konkrétan elbőgtem magam mikor mondták hogy 4 ujj teljesen meg láttam mekkora gipsz ez.
Pedig nem vagyok már gyerek, 26 vagyok.. ott mondtam is az orvosnak hogy én ezt nem biztos hogy akarom így de mondta hogy sajnos muszáj :(
Gipsz alatt puha vatta kötés lesz, nem lesz kényelmetlen. Meg kell szokni az biztos. Eleve ilyen fura alakban lesznek beállítva az ujjaid a gipszben..
Elég nagy lesz, nehéz öltözni vele erre készülj.
8 hétre gipszeltek??
Nekem nem mondtak meddig lesz gipszben de én azt hittem csak pár hét. Az is nehéz lenne de 6-7-8 :/
Szia!
Nyugi én is ebben a cipőben járok, csak én már gipszben tegnap óta.
Én nem is készültem rá, beutalóm volt és ott mondta az orvos hogy ezzel irány a folyosó vége, begipszelik..
Felrakták a gipszet, összes ujj kivéve hüvelyk és utána vissza a rendelőbe. Akkor mondta s doki hogy levétel majd június 26…. Amin persze kibuktam de azt mondta muszáj addig pihennie teljesen a kezemnek mert így gyógyul meg.
Egy hét múlva meg gipszcsere.
Egyelőre nehéz és fáj..
Nekem egész júniusban is gipszben kell lennem, június 30-án veszik csak le :(
Az egész kezem óriási gipszben ujjakkal együtt.
1 hét után kapok végleges gipszet. Attól is félek mert az körbe fog érni teljesen.
Ki hogy tudta ezt megszokni?
Nappal fel kell kötni, egyelőre fáj is. Éjszaka párnára teszem a gipszet így feljebb ahogy a gipszelőben mondták.
Június végéig még nagyon sok idő van :(
Mindenhol azt hiszik valami durva balesetem volt akkora gipszem van..
Szia! Én vagyok aki írta hogy 3 hete van gipszben a kezem.
Nyugi, még csak pár napja vagy gipszben. Meg kell szokni, főleg egy ekkora gipszet.
Én is ki voltam bukva gipszelés után.
Háziorvosnál meg gyógyszertárban engem is nagyon megnéztek meg kerdeztek is hogy uristen miért vagyok így gipszben. Sőt mai napig kérdezik.
Hidd el jobban leszel. Kb 1,5-2 hét és hozzá fogsz szokni.
Jó hogy éjjelre is polcolod, nappal meg felkötve hordd mindig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!