Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Közel 9 hónapja fáj a hátam....

Közel 9 hónapja fáj a hátam. Keresztcsont gyulladás a diagnózis. Reumatológiára küldtek. Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Sajnos már legalább augusztus óta fáj a hátam deréktájnál. Egy hónapja voltam orvosnál, onnan tovább küldtek reumatologiara, mert a röntgen alapján keresztcsont gyulladást allapitottak meg. Eleinte csak akkor fájt, ha nem tartotta semmi a hátam. Annyira nem érdekelt. Minden egyes héten 3 foci edzés mellett, edzőterembe is jártam 4-szer. A kevés mozgás miatt nem fájhat. Most az elmúlt hetekben nagyon fokozódott a fájdalom. Minden egyes rossz mozdulat, de még fekvésnel is fáj. Vajon sportolhatok mellette, gyógytorna fog segíteni, ha nem olyankor mi van? Ezekre a kérdésre a reumatológustol úgy is választ kapok, de félek, mert nem könnyű eset.

2023. máj. 11. 17:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ez porckorong kopás,gerinc sérv. Elküldhet MR vizsgálatra.
2023. máj. 11. 17:11
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Minden nap több 1000 ember kiírhatná ugyanezt.

Tipikus eset.

Eddig nem érdekelt, képzelheted egy orvost mennyire érdekli az 1000. hátfájós

2023. máj. 11. 17:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Számomra ez nem mindennapi és nem bírom igy, mert befolyásolja a mindennapjaimat. Számomra fontos, hogy megjavuljon q hátam, mert logisztikat is tanulok, a gép előtti ülés nem lesz Számomra kellemes. És szerintem már most későn cselekedtem. De biztos a ketesztcsont gyulladás tudják gyógyítani hamar.

Kedves második válaszoló. 1-3% az emberiségnek akik ebben a betegségben szenvednek, szóval nem mondanám mindennapinak

2023. máj. 12. 15:21
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

pfffffffffff

fontos:

"Sajnos már legalább augusztus óta fáj a hátam deréktájnál. "

Ha ennyire okos vagy, hogy már azt is tudod hogy hamar meggyógyítják minek írsz ide? :D

Ego az van, segítsen a rák neked

2023. máj. 12. 19:07
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, kedves vagy. Ilyenek a magyar emberek. Nem, nem tudom, hamar meggyogyitjak e, csak nyugtatom magam. Igen kb Augusztus óta fáj, csak eleinte csak abban az esetben fájt, mikor nem tartotta semmi a hátam, nem vettem komolyan. Most már sokkal rosszabb.

Azt miből gondolod hirtelen, hogy nagy az egom?

2023. máj. 12. 21:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Pontosan leírtam, miért írtam ide. Mert tartok az egésztől. Kedden úgyis mindent megtudok,csak mondom félek.
2023. máj. 12. 21:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az nagyon lassan múlik. Nincs is rá bevett terápia. Gondolom próbálnak majd gyógyszeres gyulladáscsökkentőket. Nekem azoktól mindig a mellékhatások (főleg szédülés, izomgyengeség) miatt hamar letettem.

Vannak természetes gyulladáscsökkentők, gyógytea, halolaj kapszula pl.

A stresszes gondolkodás is fel tudja erősíteni magát a fájdalmat.

Alattomos tud lenni, mert kisugároz egyébként, velem is volt így.

JObbulást

2023. máj. 13. 22:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Ma pokolivá vált ez a fájdalom. Mozgás következtében csilapodik általában a fájdalom. Most egyszerűen nem. Várom a keddet, hogy mehessek az orvoshoz
2023. máj. 14. 16:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!