Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mit csináljak, ha 6 hónap...

Mit csináljak, ha 6 hónap után még mindig nem tudom mozgatni az ujjam, és anyukám nem visz el orvoshoz?

Figyelt kérdés

Olyan október környékén röplabdázás közben hátrahajlott a hüvelykujjam és borzasztóan fájt, de tovább játszottam, mert tudtam mozgatni, tehát tisztában voltam vele, hogy nincs törés. Az óra végére már lila lett és kb kétszer akkora lett, mint a másik ujjam. Aznap éjjel a barátaimmal mentem egy házibuliba, úgyhogy nem volt időm se jegelni, se pedig pihentetni. Néha lüktetett, de amúgy annyira nem volt vészes, ha egy helyben tartottam. Mozgatni azonban annyira már nem tudtam. Anyukámat nem érdekelte, hogy alig bírok írni, mondván, hogy majd elmúlik.

Na azóta eltelt majdnem 6 hónap és még mindig nem tudom teljesen behajlítani vagy kinyújtani. Nem mellesleg még mindig kétszer akkor, mint a bal hüvelykujjam. Fájni már egyáltalán nem fáj, csak kellemetlen amikor mozgatom, és görcsöl, ha sokat írok vele. Keresgéltem a neten, de hát annyira nem akarok hinni az internetnek, meg nem is találtam olyan sérülést ami leírta volna ami velem történt. Szerintetek mi lehet a baj? És megkérjem anyukámat, hátha elvisz orvoshoz, vagy hagyjam? Előre köszönöm mindenkinek a válaszokat.

2023. febr. 28. 20:23
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Úgy emlékszem, hogy értelmes válaszokat kértem, de elmagyarázom, hogy értsd. Pénteken az utolsó óránk mindenapos testnevelés (ami azt jelenti, hogy olyanok járnak arra, akik nem sportolnak egyesületbe) akkor sérült meg az ujjam. A legjobb barátom egyesületben kézizik, tehát ő nem jár ezekre az órákra, tehát hazament. Viszont a legtöbb barátom igen. Ezért órák után a mi házunkba mentünk és elkészültünk. Azonban nekünk nincsen nagy házunk, ezért a bulit egy másik osztálytársam házában tartottuk. Azért nem ott készültünk, mert a szülei megkértek minket, hogy adjunk nekik időt, mert ők a hétvégére elmennek, (ezért tartottuk amugy oda a bulit) csak hagyj pakoljanak be nyugodtan, de aztán mehetünk. Odamentünk miután ők elmentek, berendeztük a házat, és aztán megvártuk a vendégeket. Mivel alapból meg volt már régen beszélve hogy tartunk egy bulit ezért a baratom is tudott róla, csak arrol nem volt egy szó se, hogy az ő szulinapja miatt van a buli.

A másik pedig, a testi tanáromat jobban érdekli a körme meg a haja, mint az, hogy lesérülünk-e. Le se szarja, hogy mit csinálunk órán, éppen ezért midndig röpizünk. A jegyzetelésnél, mint mondtam problémát is okozott, ezért fásliztam. Hogyha a te sulidba egy tanár észreveszi, hogy fáj az ujjad, akkor irigyellek. Nekem egy szót se mondtak a daganatra vagy a fáslira.

Tessék, meséltem.

A buli mellesleg októberben volt, tehát ha használod egy kicsit a fejed, akkor könnyedén ki tudod számolni, hogy október, november, december, január, február és március az 6 hónap. :)

2023. márc. 5. 14:29
 12/14 anonim ***** válasza:
Februárban írtad ki a kérdést. Ha októberben sérültél, akkor az novemberben 1 hónapos, decemberben 2, januárban 3 és februárban 4. Matekból is röpiztek?
2023. márc. 5. 15:48
 13/14 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ezen vagy fennakadva, tessék, akkor 4 hónap. Mert ez sokat változtat. :)
2023. márc. 5. 21:47
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem mellesleg, megjegyezném, hogy a kérdésemben azt írtam, hogy "majdnem 6 hónapja". Nem tudom, hogy mennyire hangzik ismerősnek, de a majdnem 6 hónapja az azt jelenti, hogy még nincs 6 hónapja, de hamarosan annyi lesz. Októberben sérültem le. Tehát akkor novemberben 1 hónapos, decemberben 2, januárban 3, februárban 4, márciusban pedig 5.
2023. márc. 5. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!