Izületi hipermobilitással lehet kezdeni valamit?
Nemrég derült ki, hogy ilyen 'betegséggel' rendelkezem.
Jobban mondva a térdeim. Emiatt kialakult nálam minimális X láb és a térdkalácsom is ugrott már ki a helyéről. Persze ebben a szalagok lazasága is közrejátszott.
Ez eléggé megviselt mind testileg és mind lelkileg. Mert nem találom esztétikusnak és csúnyának érzem magam tőle. Emellett persze van egyfajta folyamatos, minimális fájdalom is, ami olykor-olykor felerősödik (pl légnyomás változás, egyintenzívebb tesióra után vagy folyamatos álldogálás miatt).
Jövőben szeretnék gyerekeket, és felmerült bennem, hogy a térdeim mennyire bírnák a terhességi időszakot. Ez is eléggé aggaszt.
Szoktam csinálni erősítő gyakorlatokat, de az iskola mellett nagyon fáradt vagyok, és erre egyre kevesebb időm van. Sokszor például 'haza esek' 17-18 órakor és elalszom. És hiába van bűntudatom, azt az időt már nem tudom vissza szerezni.
Érdekelne, hogy valaki ismer-e az izületi hipermobilitás javítására olyan mindennapokban használható teknikát, ami nem kerül nagy erőfeszítésbe. Gondolok itt egyszerűbb de hatásos gyakorlatokra, amiket fáradtan iskola után is el tudok végezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!