Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A jódozott vagy a jódozatlan...

A jódozott vagy a jódozatlan só jó seb kezelésére ?

Figyelt kérdés
2022. dec. 8. 12:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
35%
Nem értek hozzá, de sebre sót, nem hangzik túl jól. Patikában lehet kapni pl betadint.
2022. dec. 8. 12:01
 2/18 anonim ***** válasza:
28%
Ez a kérdés inkább Egészség kategória. De azért megjegyzem, hogy régen tényleg besózták a sebet, ha durván elvágták az ujjukat. Főleg a férfiak. Láttam ilyet. De mivel jód, vagy jódozatlan, a jódozottra tippelek. Pont nem érdekelt, mert a látvány jobban sokkolt, hogy képes valaki nyílt sebbe sót szórni.
2022. dec. 8. 12:10
 3/18 anonim ***** válasza:
42%

Sebre mindegy,régen csináltak így sebet összehúzza.

Betadine-t inkabb

2022. dec. 8. 12:10
 4/18 A kérdező kommentje:
A betadin csak fertőtlenít de nem gyulladás csökkentő , nekem pedig az kellene ami le viszi a gyulladást!
2022. dec. 8. 12:14
 5/18 anonim ***** válasza:
29%

4., kérdező! Sót nyílt vérző sebbe szórtak. Ha begyulladt, az már nem vérzik. De! A Betadin pont gyulladáscsökkentő (is).

Kérdezd meg a gyógyszertárban, mit ajánlanak rá. Az a legjobb megoldás, valamit csak mondanak...

2022. dec. 8. 12:48
 6/18 anonim ***** válasza:
26%
Még valami: ne kísérletezgess, mert lehet, rosszabbat teszel, el is mérgedhet. Bár nem írtad, mekkora sebről van szó. Egy kis vágás is begyulladhat, én Tetránnal kentem, de nem tudom, kapható-e vény nélkül.
2022. dec. 8. 12:53
 7/18 anonim ***** válasza:
39%

Ez a középkorban kínzási módszer volt a börtönökben...

Honnan jutott eszedbe ilyen buta ötlet?

2022. dec. 8. 13:21
 8/18 anonim ***** válasza:
37%

2: nem sózták, hanem - pl. borotválkozás után is - TIMSÓT! használtak. Ez egy kb. szappan formátumú cucc, alumínium-kálium-szulfát

[link]

És nem nyílt sebre, hanem picike felületi borotva-vágásra.

2022. dec. 8. 13:23
 9/18 Z003 ***** válasza:
30%

A só és timsó jó kisebb sebek/vágások kezelésére, összehúzza a sebet valamilyen szinten ferőtlenít és elállítja a vérzést. Viszont nagyobb sebekre/horzsolásokra nem jó alkalmazni mivel jelentős mennyiségű sejtkárosodást képez okozni, ami elgennyesítheti a sebet hegesedést okozhat.

Valamint semmilyen gyulladáscsökkentő hatása nincs. Épphogy ellenkezőleg nyílt sebbe kerülve a szövetkárosító hatása miatt növeli a gyulladást.

Amúgy teljesen mindegy hogy jódozott vagy nem, ugyan az. A mai jódozott sóknak a jód tartalma 15-40ppm ami szinte semmi, pedig a jó egy egész jó fertőtlenítő. De ahhoz hogy bármi hatása legyen ahhoz nagyságrendekkel többre lenne szükség.

2022. dec. 8. 14:11
 10/18 anonim ***** válasza:
0%
Erről eszembe jutott, a texasi láncfűrészes gyilkos, aki sózta az általa lenyisszatott végtagot.🤢🤮
2022. dec. 8. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!