Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Egy órája belerúgtam az...

Egy órája belerúgtam az ajtófélfába, a kislábujjammal, alapból nem fáj, de ha megyek akkor nagyon szúr, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval, mentem a fürdőbe sietősen, és mezitláb, de véletlenül belerúgtam az ajtófélfába, és a kislábujjam találtam el.

Ha nem mozgatom nem fáj, de ha sétálok akkor iszonyatosan szúr, vagy nemtudom, ugyanis séta közben mozog a kislábujjam

Lehet hogy eltört? Vagy el fog múlni?

Nagyon fontos lenne mert holnap után táborba megyek :((

Köszönöm a válaszokat előre!

2022. júl. 22. 15:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ja és ha találsz olyan lábbelit, amit képes elviselni így a lábad, akkor Mehetsz táborba!

Szandál, papucs stb. Nemtom fiú vagy e vagy lány.

2022. júl. 23. 09:42
 12/21 A kérdező kommentje:
Ma már voltam boltban, cipőbe nem fáj, csak annyira mint amúgy, most jegeltem, és nem fáj annyira
2022. júl. 23. 10:14
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Akkor jó. Esetleg vegyél valami spec krémet rá ami zsibbaszt stb. Gyógyszertárban biztosan adnak felvilágosítást.

Akkor ezek szerint holnap tábor.

2022. júl. 23. 11:03
 14/21 A kérdező kommentje:

Igen :))

Majd akkor benézek a gyógyszertárba

És még azt megkérdezném, hogy ugye lábujjtörés esetén össze szokták ragasztani a mellette lévő ujjal, ez az én esetembe használhat valamit? Vagy így nincs értelme?

2022. júl. 23. 12:09
 15/21 anonim ***** válasza:
42%

Nem javasolt egyáltalán mert - mivel nem tudjuk van-e törés és ha ne adj'Isten van, akkor milyen jellegű - rossz irányba is befolyásolhatja a gyógyulás folyamatát.

Én azért átgondolnám hogy még ma elugrani baleseti sebészetre. Ha budapesti vagy, akkor könnyen megoldható és a végeredménytől függetlenül mehetsz táborba ha bírsz járni.

Nyugodtabb lennél te is és a szüleid is (gondolom) a diagnózis tudatában.

2022. júl. 23. 15:26
 16/21 A kérdező kommentje:

Utolsó, szerintem a törés nem lehetséges, mert bár orvos nem állapította meg, de tudok járni, egy kis fájdalommal, illetve ha törés lenne akkor nem bírnám mozgatni a lábujjam, én viszont tudom és alapból sem fáj

Ha el lenne törve akkor az sokkal jobban fájna

Köszi mindenkinek a választ! :)) Majd még elmondom mi lett, mindenesetre most akkor megyek a táborba

2022. júl. 23. 15:33
 17/21 anonim ***** válasza:
71%

"Ha el lenne törve akkor az sokkal jobban fájna"

Ez cuki, én a válltörésemmel simán el voltam heteket, szóval....(2 külön darabban volt, nem csak repedt)

2022. júl. 23. 15:35
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy, ebcsont beforr 😄 és "fiatalság bolondság" 🤗

Jó táborozást! Érezd jól magad és vigyázz rá!

2022. júl. 23. 15:38
 19/21 anonim ***** válasza:
67%

Attól hogy nem fáj (annyira), nincs bedagadva, belilulva még el lehet törve.

Ahogy attól, hogy fáj, be van dagadva, lilulva, még nem biztos, hogy el van törve.

A törés ezek alapján nem állapítható meg, csak röntgennel. Kivéve a nyílt törés, azt látod.

2022. júl. 24. 04:33
 20/21 A kérdező kommentje:

Na sziasztoook, egy kis helyzetjelentés, elmentem táborba, ma jöttem haza, nem bántam meg hogy elmentem mert már nem fáj, csak egy icipicit, és a táborba is tudtam rendesen menni

De azért köszi az okosságokat!

2022. júl. 30. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!