Áramütés érhette a 2 éves gyereket. Lehet baja?
Nem, nem lett baja. Felfogni nem tudom miért, de még a gyerekorvost sem hívtam fel. Láttam, hogy nincs baja, aztán azt hittem, hogy ez ilyen dolog, hogy már nem is lesz.
27-es voltam
31
Ó, ezt nem tudtam. Én akárkinek mondtam itt Magyarországon, senki nem ismerte.
27-es voltam
Kedves Kérdező!
Ha azt mondta, hogy megcsípte... az a jobbik eset. Akkor nincs baj.
Ezt onnan tudom, hogy engem már többször is megcsapott a 230V. És volt olyan eset, amikor jobb kezem és bal kezem között haladt át az áram. Tehát a szìv is meg volt környékezve rendesen.
Ja... és semmi bajom.
Amit feltétlenül tudnod kell az áramütésről:
Épp úgy tud veszélyes lenni, mint bármely más sugárzás. Vagyis... nem pusztán csak az áram erőssége az, ami szàmít (miközben a feszültség az szinte lényegtelen is), hanem az az időmennyiség, amíg az áthalad. Ezért is élik túl sokan a háztartási áramütést azok, akiken igen rövid ideig halad csak át néhány milliampernyi áram... mèg ha ugyanaz az áramerősség tartósan folyik, akkor az halál.
A gyakorlatban viszont hamar eldobja az ember, de a gyerek meg pláne azt a fémeszközt, amivel sikerülhet akár zárlatot is okozni. Mert annak mèg hangja is szok lenni a villanáson és a rázáson kívül. Tehát félelmetes tud lenni. Én már csak onnan tudom, mert megtapasztaltam ezt is, azt is.
Ha komolyabb ideig érte volna áramütés... akkor azt észreveszitek azonnal.
De, hogy pontosan mik a külső jegyei, s h. mi mindenre nem kèpes az áram... arra tengernyi irodalom található az interneten... és magyarul is.
Tessenek venni a fáradtságot és lehet tanulni. Sokat tanulni! Nem pedig találgatni... hogy jajjj... most mi lesz?!
Az internet nem pusztán csak játékra, meg filmek nézésére való. Rengeteg tudás elsajátítható onnan. Ha nem akar az ember drága könyvekre beruházni... hogy mennyezetig érő könyvtárát egyre csak bővítse... mert az milyen jól mutat mán.😌
Az ERŐ legyen veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!