Régen műtött testrész miért fáj időnként ha semmilyen külső behatás nem éri?
Frontátvonulásoknál (hidegfront, melegfront) szoktak panaszkodni legtöbbször.
Nekem is fáj a műtét helye olyankor.
Van a fantomfájdalom, akinek akkor is fáj a végtagja, akinek már nincs is, mert le kellett vágni.
Bármit átélsz bármilyen régen is volt arra emlékszel. A testet nem külön választva lélektől / elmétől a test is emlékszik.
A fájdalom mindig valami figyelmeztetés vészjelzése a szervezetnek valami külső vagy belső tényező/hatás következtében.
Bármilyen jó munkát is végezhetett a sebész a szervezet mindig sérül főleg akadémikus orvoslás által un. "invazív" beavatkozások alkalmával. Ezért lehet például az hogy komoly belső szervi műtétek után nyirokbetegekké válhatnak a páciensek, mert sérül a nyirokrendszer és már nem tudja úgy ellátni funkcióját mint korábban. (Mivel szikével éppen átvágták a nyirokeret vagy ki is vettek nyirokcsomókat, hogy hozzá férjenek valami más szervhez.)
Szerintem nem sok ilyen jellegű beavatkozás lehet 100 % sikeres.
Tehet ugyan olyan lesz mint korábban volt és semmi panasz nem jelentkezik később sem. Legalábbis testi tünet. Mert tegyük fel valaki komolyabb balesetet szenved autóval ő utána nem fog tudni ugyan úgy vissza ülni mint korábban. Habár testileg teljesen felépült. Persze lehet kivétel pl. autóversenyző és az élete a vezetés, de nyilván itt nem erre céloztam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!