Egy középsúlyos értelmi fogyatékosról hogyan lehet megàllapítani,hogy "enyhe,vagy markáns viselkedés zavara van-e?
Igen,értem.
Ez egy elméleti kérdés .
A szakember feltételezzük egy orvos hogyan állapítja meg ezt ?
Felsorolás:
-teszttel
-vizsgàlattal
Miféle teszttel,vizsgálatokkal?Bővebb okkifejtést szeretnék kérni .
Köszönöm első .
És miféle kezelő orvostól?
-neurologiai
-háziorvos
Sokféle van .
Megvannak az orvosi protokollok és szakmai szempontok - az alapján tudják eldönteni.
Várhatsz, hogy jön ide neurológus vagy más orvos - de nem valószínű.
Laikusok pedig kb. ennyit tudnak, amit írtam.
Azt tudja mindenki,hogy az értelmi fogyatékossàg nem viselkedés zavar.
De ha valakinek értelmi fogyatékossàga van az jàrhat vislkedészavarral
Pl.:BNO:F7000
BNO :F7010
Az értelmi fogyatékost általában kötelező kicsiként neurologiai orvoshoz járatni .
Éssel mondatot nem kezdesz,mert az kötőszó.Pláne van akinél felnőttként diagnosztizálják,mert akkor kap egy stroke-ot .Konkretizálom ,hogy butaságot írsz utolsó.
Milyen kár, hogy a Himnusz szerzője nem tudott helyesen magyarul, sáska! Micsoda szégyen ez ránk, magyarokra nézve!
És döntsd már el, hogy a viselkedészavar egy szó vagy kettő! Meg azt is, ha már ilyen nagy nyelvész látszatát kívánod kelteni, hogy hova kell vesszőt tenni a mondatba, valamint azt hogy hogyan is néz ki a magyarban az á betű. (A hosszú vagy rövid o eldöntése már igazán apróság.)
Az volt butasàg,amit a fogyatékról írtál.Nem a helyesírásod miatt mondtam,hogy butaság.
Az emberek többsége tudja,hogy az enyhe,középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékost orvos is kezeli .
-neurologiai (Értelmi sérültként hozzà jàrtam évekig .)
-Amikor megállapítják a fogyatékossàgi támogatàsod,akkor is orvosszakértő bizottság vizsàl.
-Ha mozgàssérült vagy,akkor konduktor is kezelhet (Például engem is kezelt .)
Akkor a neurologuson kívül van még orvos,aki kezelheti ezeket a betegeket.
-Egyéb szakemberek még .
-pszichiáter
- pszichologus
Esetleg viselkedészavar esetén viselkedés terápia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!