Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ez lehet, hogy kezdeti gerincs...

Ez lehet, hogy kezdeti gerincsérv?

Figyelt kérdés

Alapvetően már Középiskolás korom óta van gerincferdülésem, ez talán fontos részlet lehet, ahogy az is, hogy 196 cm magas vagyok, viszont egészen erős testfelépítésű. Régebben elég sportos életet éltem, rengeteget teniszeztem, kondiztam, bicikliztem, viszont a gyógytornát sajnos nem vittem túlzásba.

Februárban egy fürdőszoba felújítás során egy pillanatra akartam megemelni 5-6 cm magasra az új zuhanytálcát, ehhez nem is készültem különösebben rá, sajnos görnyedt háttal csináltam, és éreztem mintha valami kötelek vagy szalagok elszakadtak volna a hátamban. Nem fájt különösebben, de nagyon kellemetlen érzés volt. Egy enyhébb fájdalom megmaradt utána is. Azóta viszont ez egyre erősebb, és pár hónapja már elég erős.

Mivel Anyukám súlyos krónikus beteg, és emelni, mozgatni kell folyton, emellett pedig klíma szereléssel foglalkozom a hátam és derekam folyamatos nagy igénybevételnek van kitéve. Ez logikusan megmagyarázza, hogy miért romlik hónapról hónapra.

Reumatológián voltam, meg a háziorvosnál akik mindketten MRI-re küldtek tovább, utána meg nem foglalkoztam vele 2-3 hétig, a múlthéten viszont beszéltem egy ismerősömmel, akinek gerincsérve van, és az alábbi tüneteim sajnos szerinte eléggé megegyeznek az övével:

-folyamatos enyhe, rendszertelen komolyabb fájdalom (főleg megterhelő napok után este)

-kisugárzik a jobb lábamba

-nyakam, hátam folyton ropog, vagy kényszert érzek rá, hogy kiroppantsam. (mondjuk ez régebben is megvolt)

-alvás közben gyakran arra kelek, hogy furán elzsibbadtak/elgémberedtek az ujjaim a kezemen (nem ilyen bizsergetős, hanem elnehezedett vagy elérzéstelenedett húzódós érzés)

-mostanában sokat járok wc-re (kicsi ügyben), és utána pár perccel később megint mennem kell, mert valahogy "nem jött ki minden", és néha váratlanul abbamarad a "folyam" (bocsánat, tényleg nem tudtam ezt diszkrétebben leírni).

-Mostanában sokszor fáj a fejem, de ennek lehetnek más okai is (orrsövény ferdülés+allergia miatt gyakori mikroébredések este)

Mindenképp el fogok menni MRI-re ahogy tanácsolták.

Mit gondoltok, lehet ez kezdeti gerincsérv? Abba kellene hagynom a szakmám, és életmódot változtatnom?

Ha ez gerincsérv, arra van valami gyógymód? Gyógytornán kívül a többi sport, amiket régen gyakran űztem (kondi tenisz, stb...) is segíthetnek valamit?

2021. okt. 25. 23:59
 1/2 A kérdező kommentje:
Még annyi, fontos lehet, hogy 26 éves vagyok.
2021. okt. 26. 00:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ne teniszezz. Vagyis ha ügyes vagy és mindig két oldalról felváltva ütsz, az jó lehet, de én javaslom a shrott tornát. Ez gyógytorna. Illetve minél több gyógytornás gyakorlatot csinálnod kellene. Youtube-n is vannak fenn már szakszerű videók vagy majd biztosan ha kiderül a baj akkor ingyen beutalnak gyógytornászhoz és ott elsajátítod a gyakorlatokat, amiket majd magadtól csinálhatsz..

A helyedben én a biciklit, az úszást, a gyógytornát és a hát erősítő gyakorlatokat végezném.

2021. nov. 1. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!