Leforráztam az arcom, mire számíthatok?
Hát ma nem én voltam a legélesebb kés a fiókban az egyszer biztos...
Kb egy órája az arcomba csapódott a hűtőfolyadék, és még mindig nagyon ég a bőröm az arcomon és be van pirosodva, érintésre érzékeny.
Lezuhanyoztam azóta. hátha a fagyálló csípi, de nem múlt el.
Mire számítsak? leginkább a szemem körül vörös.
Hogy mire lehet számítani....
Csak közben kiderült hogy nagyobb volt az ijedelem, mint a valódi baj.
(Szerencsére)
#12 Ezt rajtad kívül mindenki csak negatívan értékelte, de én akkor is kitartok az igazam mellett.
Ugyan azt nem írtam, de van eü. végzettségem, bár mindegy, mert akkor is lepontoztak volna. Pontosan tudom: az orvosok sem mindenhatóak (számtalan orvossal dolgoztam az évek folyamán, némelyiket csodáltam is, hogy hogyan engedhették praktizálni), de szinte minden kérdéshez ebben a topikban oda lehetne írni: menj orvoshoz. Csakhogy ez a "varászszó" "menj orvoshoz", vagy "azonnal ügyelet", nem mindig segítenek, és sokszor nem is válasz a kérdésre. Néha igen, de gyakran nem.
13# Egyébként szépen gyógyul, a nyakamon, az államon, a szám mellett és a szemem körül van egy-két vöröses lilás folt, de már ezek is szépen halványodnak.
A "Menj orvoshoz" válaszoknak meg annyi értelmük van, mint ha az autók kategóriában valaki megkérdezné hogy miért eszi az olajat az autó? és 10-ből 9 válasz az lenne hogy "Menj szerelőhöz!!"..
Tudom hogy én már a másik véglet vagyok, de ahhoz hogy én azt mondjam hogy elmegyek orvoshoz, ahhoz nekem vagy nagyon meg kell sérülnöm.. vagy szívrohamot vagy stroke-ot kell kapnom.
Mindenféle aprósággal nem fogok orvoshoz rohangászni.
Csak egy pl.: 4éve már átestem egy forrázáson, csak akkor a kezemet forráztam le forró étolajjal.
Elmentem vele orvoshoz? NEM!
Meggyógyult? IGEN!
Kép róla: [link]
(itt már egy hetes volt a seb, akkora hólyag volt rajta mint egy fél citrom.. :D)
Más meg lehorzsolja az ujját és rohan a sebészetre...
#15 Őszintén szólva nem nagyon kezeltem.
Bekötve is mindössze néhány napig volt. A mikor a kép készült akkor már szabadon volt, kötés nélkül.
Igyekeztem minél többet napoztatni. Az a tapasztalatom a sebeknél hogy ha szabadon vannak, és van lehetőség arra hogy érje a napfény, akkor sokkal gyorsabban és szebben gyógyulnak! Ellenben ha le van ragasztva, mert akkor mindenféle túlzás nélkül legalább kétszer olyan hosszú idő míg begyógyul!
Így néz ki ma (4 évvel később): [link]
Szépen begyógyult! Egyébként igazad van, hogy a sebek jobban gyógyulhatnak szabadon tartva, de nem mindig. Néha felül fertőződnek, ezt tapasztaltam, amikor gyerekek mellett dolgoztam a betegszobán. Náluk nem lehetett minden esetben szabadon tartani a sebet. A kép alapján az égés hólyagját úgy néz ki: leszedted. Mert az védi az új bőrt, amíg érzékeny, és nő.
Én a mellkas-hasi sebemet télen nem tudtam napoztatni, úgyhogy az Aloe Vera segítségére támaszkodtam. Te szerencsés vagy, hogy ilyen szépen gyógyult a kéz sebed. Remélem a mostani is hasonlóan fog. Épülj fel mielőbb, minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!