Mennyi idő a térd ficam teljes gyógyulása?
Lassan három hónapja kificamodott a térd kalácsom (június 2.-an) voltam orvosnál 5 nap fekvő gipsz, majd 3 hét fix sines ortézis, utána 2 hét hajlítható sinű ortézis hordását javasolta, utána ortézis elhagyását.
Azóta sem 100%os sajnos, nem tudok lépcsőzni, nem tudom ugyan olyan fokban kinyújtani mint az egészséges térdem,gyógytornán voltam, attól sem lett teljesen jó,augusztus 30.an megyek ortopédiára, valaki tapasztalat hasonlót ilyen sérülés után, mennyire normális, hogy lassan 3 hónap után sem funkciónál tökéletesen?
a térdficam, általában alkati adotságoktól történik meg
Általában aza gond hogy a vájat amiben a térdkalács mozog, nem elég mély igy ki tud ugrania helyéről
Ha egyszer kificamodott, utána már sokkal könnyebben fog megint megtörténni
Nekem 20 éves koromban ezért operálták a térdemet, kivésték a vájatot + az egyik térkalácsot megfeszítő int is bevágták.
Azóta szerencsére nem volt térdficamom, igaz vigyázok is hohgy ne legyen
A mütét előtt szinte minden rossz mozdulatnál rándult a térdem, nekem is ugy kezdődőtt hogy egyszer kiment a térdem és a mentő vitt be...
Lehet neked is az operáció lesz a megoldás...
Addig is érdemes gyógytornára járni, és a combizmodat erősíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!