Most volt műtve a kezem ( sajkacsont) csavarral húzták össze a csontot mivel teljesen ketté volt törve, azt mondta az orvos hogy jól sikerült a műtét.Mennyi az esélye annak hogy valaha még fogok tudni járni ökölvívás edzésekre, súlyt emelni?
Van esély rá, nem is kevés, azonban arra figyelj, hogy tényleg tartsd be a fokozatosság elvét! Nem szabad erőltetni és fizikoterápia ezerrel. Ha esetleg nem kaptál gyógytornászt, akkor legalább egy alkalmat szánj rá, hogy elmenj hozzá és megbeszéljétek hogyan tudsz elindulni és milyen gyakirlatokkal tudsz erősíteni. Nem olcsó a konzultáció sem, (bár kinél hogy) de tényleg szánj rá időt, hogy segíthessen.
Gyógytornászokkal dolgoztam, gyógymasszőr vagyok🙂
Jobbulást! 🤗
Én MMA-ztam előtte.
12 hétig volt gipszem, utána még hónapokig gyógytorna, a hosszú gipszben lét miatt nagyon nehéz lesz utána. Nekem a mai napig nem tökéletes az a kezem.
Sajkacsont törés az általában extrém hosszú gipszelést jelent, gipszeltünk már 12, de 16 hétig is betegeket. Ez orvos és esetfuggo. Közben több gipszcsere is lesz.
Több hónap gipsz után fél év, mire a normál mozgastartomany visszatér.
Ennyi gipszben töltött hét után nagyon elsorvadnak az izmok.
Sporthoz való visszatérés pláne box szerintem egy év minimum.
Jelen, sajkacsont törés bicikliről tenyérre érkezés következtében mindkét kezemen.
A balt műteni is kellett, azon 12 hétig lesz gipsz, a jobb 15 hét gipsz.
Legjobb esetben is majd 3 hónapig gipszben leszel. Azután meg hónapokig gyógytorna.
Fogni sem fogunk tudni gipszlevétel után, annyi ideig lesz a hüvelykujj gipszben. Box szerintem 1 évig biztos felejtős egy komplett negyedévnyi gipszviselés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!