Mikor lesz már jobb?
Nekem volt hasonló, sok éve.
Nem tudom, mit értesz nagyon csúnya vágás alatt. Az enyém kb centis volt, de picit bele is szúrt. Kertészkedés közben, ahol belemehettek bacik.
A keménység egyrészt hegszövet, a teljes regenerálódásig ez tölti ki a sebet, ha olyan, hogy nem fekszenek fel egymásra a sebszélek. Ez mélyen is ott van, nem tudod "kivágni" úgy, hogy még rosszabb ne legyen.
Másrészt a bacik immunológiai úton elpusztulnak, betokozza őket a szervezet, majd felszívódik lassan, vagy kilökődik. Nálam pl bizonyosan volt egy pici gennygyülem is, ami hetekkel később leapadt.
Ha gyulladt is, menj el vele orvoshoz, lehet ad rá antibiotikumot, injekciót, esetleg feltárja, de ezt Ő csinálja meg!
Egyébként nálam végül magától gyógyult, de pár évig is látni lehetett a nyomát, illetve nyomásra éreztem kicsit a keménységet, de később inkább max azért, mert tudtam, hogy ott van (volt).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!