Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mikor lesz már jobb?

Mikor lesz már jobb?

Figyelt kérdés
Januárba nagyon csúnyán elvágtam az ujjamat, már csak a kis hegesedés maradt meg, ami valszeg ott is lesz örökké mostmár. Viszont ahol történt a vágás, még nagyon kemény a bőr, olyan furán érzem vele a tárgyakat, mintha tényleg túl kemény lenne ott a bőrfelület. Ez mikor fog elmúlni? Már arra is gondoltam hogy kicsit felsérteném ott a bőrt, és úgy már lehet hogy érzékenyebben nőne vissza, nem tudom.

2021. márc. 18. 20:07
 1/4 anonim ***** válasza:
A bőrkeményedést fürdéskor ki tudod áztatni és ha nem is első alkalommal, de később elmúlik, illetve kenegetheted krémékkel: kézkrém, bőrlágyító, testápoló, igazából kézre sok minden jó
2021. márc. 18. 20:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem volt hasonló, sok éve.

Nem tudom, mit értesz nagyon csúnya vágás alatt. Az enyém kb centis volt, de picit bele is szúrt. Kertészkedés közben, ahol belemehettek bacik.

A keménység egyrészt hegszövet, a teljes regenerálódásig ez tölti ki a sebet, ha olyan, hogy nem fekszenek fel egymásra a sebszélek. Ez mélyen is ott van, nem tudod "kivágni" úgy, hogy még rosszabb ne legyen.

Másrészt a bacik immunológiai úton elpusztulnak, betokozza őket a szervezet, majd felszívódik lassan, vagy kilökődik. Nálam pl bizonyosan volt egy pici gennygyülem is, ami hetekkel később leapadt.

Ha gyulladt is, menj el vele orvoshoz, lehet ad rá antibiotikumot, injekciót, esetleg feltárja, de ezt Ő csinálja meg!

Egyébként nálam végül magától gyógyult, de pár évig is látni lehetett a nyomát, illetve nyomásra éreztem kicsit a keménységet, de később inkább max azért, mert tudtam, hogy ott van (volt).

2021. márc. 18. 20:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Nem, dehogy gyulladt, már 2 hónapja történt, akkor brutál csúnya volt mostmár egyetlen egy tünet maradt meg - ez az idegesítő keménység, de akkor ez el fog ezek szerint tünni, köszönöm! Látványra is ahhoz képest gyönyörű egy fehér kis vágás maradt meg csak belőle, távolról látni se lehet.
2021. márc. 18. 21:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Nekem fertőzésveszély nem is volt, nagyon buta baleset, hát bevallom, részeg voltam, és otthon a hülye haverom azthitte vicces lesz ha a szék lábával tiszta erőből az ujjamra nyomja a hegyével miközben félálomban voltam..
2021. márc. 18. 21:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!