Kaphatok tetanuszt? Oltassam be magam?
Figyelt kérdés
Egy rozsdás kerítés belefúródott a lábamba tegnap reggel. Mára kicsit bedagadt körülötte, de az is lehet hogy ott is megütöttem azért dagadt fel. Ez most lényegtelen is. A lényeg az, hogy kaptam 3db tetanusz oltást, azt hiszem az utolsót 11 vagy 12 évesen. Apum azt mondta, hogy ez “örök életre” szól, viszont én úgy olvastam, ha baleset történt akkor 10 évente ismétlődő oltást be kell adatni. Én most 23 éves vagyok, úgyhogy a 10 év tuti eltelt. Apum szerint viszont nincs okom aggódni, valamint ugyanezt mondta a munkatársa is, aki anno nővérként dolgozott.
Szerintetek?
2020. aug. 3. 15:20
11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ma végül beadattam az oltást. Viszont most látom a betegtájékoztatóban, hogy azt írja, hogy 250 NE tetanusz immunglobulin beadása is szükséges, ha 10 évnél korábban kaptam meg a tetanusz elleni oltást. Na most nekem az orvos nem írta fel az utóbbit, csak a tetanusz elleni vakcinát adta be. Erről tud valaki bármit is? Menjek vissza holnap egy 2. oltásért?
2020. aug. 4. 13:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!