Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Törött lábaknál az normális,...

Törött lábaknál az normális, hogy felpolcolás nélkül egyből bedagad és nagyon fáj a gipsz alatt is?

Figyelt kérdés
2 hete történt a balsesetem azóta sem javult a helyzet.

2020. ápr. 7. 10:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Még legalább 3 hét mire javulni kezd.
2020. ápr. 7. 10:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Dagadás normális, eltarthat akár a teljes gyógyulásig is. Nekem is így volt, dagadt, lilult ha nem volt felrakva a lábam. Már annyitól be dagadt, hogy el ugráltam a mosdóba.
2020. ápr. 7. 10:52
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor fájdalmas hónapok elé nézek ☹️ Remélem legalább a viszketést megúszom
2020. ápr. 7. 11:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Normális. Minél többet feküdj és magasra polcold parnakkal a lábad.

Nekem még a járógipsznél is hamar dagadt, sokat pihentettem még akkor is, mert különben nagyon kellemetlen volt, hogy beledagad a gipszbe.

2020. ápr. 7. 14:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Én járógipsznél könnyített gipszet kaptam. Fizetni kellett érte 13 ezret, de sokkal jobb! Nem csak simán a gipszet tekerik rá a labadra és kész, hanem ilyen puha, vattaszerű anyaggal is vastagon betekerik és arra megy a gipsz.

Szerintem kényelmesebb. Nem is viszketett nekem és nem hullott szét a gipsz, kibírt simán 6 hetet a lábamon.

2020. ápr. 9. 12:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Gipszmester vagyok. Már körkörös gipszet tettek fel gondolom és járógipszről beszélünk.

Azt írod, hogy törött lábak, mindkét lábad gipszben van?

Ha csak egy láb van gipszelve és az már egy körkörös, teljes gipsz, akkor sem azt jelenti, hogy ugyanolyan terhelést bír, mint az egészséges láb. A gipszes hetek alatt javulni fog fokozatosan, de sok pihenést javasolt. Illetve nem csak fekvőgipszet kell polcolni, 2 héttel a törés után teljesen normális, ha terhelés hatására dagad a láb. Jegeld is esetleg.

Ha mindkét lábad gipszben van, akkor ez hatvanyozottan igaz. Ebben az esetben mi csak mankóval engedjük járni a beteget, hiába kap járógipszet, biztosabb a mankózás.

Ha kérdésed van, szívesen segítek.

2020. ápr. 9. 13:15
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat 🙂 Igen, az egyik a fenekemig van kb a másik a térdemig. Járógipszről még nem tudok semmit, jövő héten kell visszamenni kontrollra.
2020. ápr. 13. 08:36
 8/12 A kérdező kommentje:
Előre hozták a kontrollt a pandémiás helyzet miatt, kaptam mindkét lábamra járógipszet. Sima rendes gipszet kaptam, lehet hiba volt, mert szörnyen nehezek.
2020. ápr. 18. 09:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Te hogy kaptál járógipszet? Mindkét lábam gipszben van és nekem nem is ad emiatt járót az orvos..
2020. ápr. 28. 12:43
 10/12 anonim ***** válasza:

Combig gipszben vagyok. Neked milyen járógipszet adtak?

Nekem megmondta az orvos, hogy ekkora gipsz esetén nincs járó.

6 hétig lesz rajtam.

2020. máj. 18. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!