Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Bordatörés lehet vagy izomhúzó...

Bordatörés lehet vagy izomhúzódás?

Figyelt kérdés
Pár napja egy rossz mozdulattól meghúzódott a bordám jobb oldalt közvetlenül mell alatt. Azt hittem beszorult levegő, de egyre biztosabb hogy nem. Most előbb mikor köhögtem pattant egy nagyot gerinc mellett és azóta mégjobban fáj, mostmár a hátamnál is. Leginkább ha kifújom a levegőt. Hason fekve egész jó, de nagyon megijedtem. Mi lehet ez? Lehetséges hogy meg repedt a bordám? Nem szívesen megyek dokihoz ebben a helyzetben, mert nagymamámal élünk és félek hogy hazahozom a vírust.
2020. márc. 23. 16:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Rossz mozdulattól nem törik el borda.
2020. márc. 23. 17:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Hogy törjön, ahhoz fizikai behatás kell, még a legalsó lengő bordánál is.

Inkább bordaközi idegbecsípődés lesz, ami most rossz felé mozdult.

Sokmindent nem tudsz vele kezdeni, tűrni kell pár napig mire javulni kezd.

Ha rosszabbodik a helyzet, hívd fel a háziorvost/ügyeletes orvost.

2020. márc. 23. 17:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Csak abból a nagy pattanó hangból gondoltam a törésre/repedésre. Pénteken kezdődött, mára kezdett ici picit javulni, rossz testtartásom van most a fájdalom miatt nem tudom magam kihúzni, lehet ez miatt volt ez a nagy hang és ez a nagy fájdalom? Olyan érzés mintha szorítana a szívem csak a másik oldalon. A hátam meg mintha nagyon elfáradt volna az izmom. Félnék orvoshoz menni, idős nagymamámal élünk, nem akarok neki hazahozni semmit.
2020. márc. 23. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!