Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mennyire komoly, amit a...

Mennyire komoly, amit a paracetamolról mondanak?

Figyelt kérdés
Ez a napi max 4000mg. Tényleg bekrepál a májam, ha én 5000-et szedek be?

2019. dec. 28. 15:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy mire tünetei vannak már baszhatod.
2019. dec. 28. 16:28
 12/18 A kérdező kommentje:
Akkor elhagyom az éjjelit, megpróbálom csökkenteni 3x1-re, hátha úgy jobban eloszlik a nap folyamán.
2019. dec. 28. 16:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne megpróbáld csökkenteni, hanem annál többet bevenni szigorúan tilos, az már egy kifejezetten magas dózis!
2019. dec. 28. 16:45
 14/18 A kérdező kommentje:
Most találtam itthon ibuprofent, azt vehetek be mellé?
2019. dec. 28. 16:58
 15/18 A kérdező kommentje:
Úgyértem, lecsökkentem és helyette.
2019. dec. 28. 16:58
 16/18 anonim ***** válasza:
"A gyógyszerek között kölcsönhatás lép fel, de odafigyeléssel szedhetőek együtt (szokatlan tünetek észlelésekor forduljon orvoshoz)" dr info kölcsönhatásvizsgálat
2019. dec. 28. 17:15
 17/18 anonim ***** válasza:
Az ibuprofen sem jó hosszú távon (hónapok,évek) viszont a paracetamolnál jobb, hatásosabb, van benne gyulladás csökkentő is, és kevesebb a mellékhatása. Nekem, ha fáj valamim, a paracetamol semmit sem ér, az ibuprofen a 400 mg, és a 600 mg nagyon hatásos.
2019. dec. 28. 19:22
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyik NSAID (nem szteroid fájdalomcsillapító ) sem jó hosszú távon! Amikor a szervezetben valahol gyulladas lép fel, akkor ott egy COX2 (Ciklooxigenáz) nevű enzim képződik ami a gyulladást elő idézi.. A NSAID(paracetamol, ibuprofen , naproxen stb..) úgy hat hogy ezt az enzimet gátolja! Viszont van a COX1 ami a savós hartyakon (száj, gyomor , belek) találhatóak.. Sajnos a NSAID-ok ezt is gátolják , így hosszú távon gyomor vérzést, bél gyulladást , száj szárazságot , és szájban lévő fekélyeket idézhetnek elő! Hosszabb távú fájdalomcsillapításra opiodokat adnak (pl tramadol).. ezek az idegrendszeren keresztül hatnak! Igen ezek melett a májat is tönkreteszi!
2019. dec. 29. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!