Mennyire komoly, amit a paracetamolról mondanak?
Figyelt kérdés
Ez a napi max 4000mg. Tényleg bekrepál a májam, ha én 5000-et szedek be?2019. dec. 28. 15:20
2/18 anonim válasza:
Igen, meg a veséd. Napi 10 tabletta paracetamol? Ezt mért csinálod?
3/18 A kérdező kommentje:
Csak 5.
Grammosat kaptam.
Reggel-este 1-2 db-ot vehetek be. De éjjelente megébredek a fájdalomra. Ilyenkor plusz egy db.
Ma 3.napja szedem.
Ha ez ennyire komoly, akkor miért kaptam, illetve mennyi idő, hogy tényleg bajom legyen?(Csakhogy még előtte abbahagyjam a szedését.)
2019. dec. 28. 15:43
4/18 anonim válasza:
Napi 5000 g iszonyú sok. Ezt néhány napnál tovább ne csináld! Miféle fájdalom az, ami ennyi fájdalomcsillapítót kíván? Egyik fájdalomcsillapító se jó hosszú távon, van, amelyik a gyomrot csinálja ki, szóval néhány naponként válts.
5/18 anonim válasza:
Igen, leáll tőle a májad. Hogy mennyitől, az egyénfüggő, nem.mkindegy hogy egy gyerek, egy 50kg-s nő, vagy egy 100kg férfi eszik belőle ennyit, de igen, igaz róla.
6/18 A kérdező kommentje:
Balesetem volt, a kérdés témakörben is láthatod.
4 törött borda, törött kar és felhasadt a lábam, plusz egy kis agyrázkódás. 10 napig kórházban voltam, műtöttek is. Most hazaküldtek egy doboz paramax forte-val(100db-os) két hétre, azután kontroll. Addig ha így szedem, az gáz?
2019. dec. 28. 16:06
7/18 A kérdező kommentje:
Én a 2. lennék.
2019. dec. 28. 16:08
8/18 anonim válasza:
Az van ráírva, hogy a napi adag 1/2-1 tabletta 1-3 alkalommal, ez max 3000, nem 5! És az is oda van írva, hogy 1 hétnél tovább nem szabad szedni. Egyszerre 2 tablettát 1000-esből nem szabad bevenni!
9/18 A kérdező kommentje:
És mire figyeljek, milyen tünetei vannak a máj és a vese bajoknak?
2019. dec. 28. 16:16
10/18 anonim válasza:
A vizelet mennyiségének csökkenése, színe megváltozása (akár világosabb, akár sötétebb), ödéma bármely testrészen, plusz a májnál sárgaság. Életveszélyes állapotban fulladás, tudatzavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!