Feltörte a cipő a lábam, egy nagy vízhólyag lett rajta. Kenegettem betadinnal, fertőzés ellen, aztán bephantennel is. Szerintetek a sebhintőpor az jó rá? Leszárítja?
Vízhólyagot kiszúrod, elhalt bőrt levágod, sebet lefertőtleníted, erre raksz Curiosa gélt, arra egy Grasolind lapot, arra egy vékony réteg steril mullapot, majd az egészet leragasztod Leokoplaszttal. :-P
B megoldás kiszúrod, fertőtleníted és valami olyan ragacsot raksz rá ami nem jön le, két perc alatt.
MÉG VÉLETLENÜL SE VÁGD LE A BŐRT EGY VÍZHÓLYAGRÓL!
Fertőtleníts le egy tűt, fertőtlenítsd le a hólyagot, szúrd ki a hólyagot, nyomd ki belőle a lét (ez fájni fog), amikor suliba mész kötözd be. Ajánlom a barna leukoplastot és gézt, az jól rajta marad. Ilyenkor húzd meg erősen a leukoplastot, hogy menjen még bele vér, de jó erősen tartsa. Ez először nagyon fájni fog, de a nap folyamán kevésbé érzed. Amikor hazaérsz, akkor nyomd ki megint és hagyd szabadon, hadd száradjon. Tartsd tisztán és szárazon.
Több ezer kilométert gyalogoltam már hátizsákkal, volt 40+ vízhólyagom, innen tudom.
"MÉG VÉLETLENÜL SE VÁGD LE A BŐRT EGY VÍZHÓLYAGRÓL!"
NE ORDÍTS!!!
Akkor szépen le lehet írni, ha eltávolítod a elhalt szövetet mi baj történik? A modern sebellátásnak a nekrektómia az egyik alapja! Másrészt ha nem távolítod el, akkor gyakorlatilag remek helyet csinálsz a baktériumok szaporodásának. A másik meg az, hogy a száraz sebellátás szintén kb. 20 éve elavult dolog.
Persze amit leírtál egy csumpi kis vízhólyagra jó, de egy normális seb így soha a büdös életben nem fog meggyógyulni.
"Több ezer kilométert gyalogoltam már hátizsákkal, volt 40+ vízhólyagom,"
És nem sikerült több ezer km alatt venni egy normális cipőt, vagy bakancsot? :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!