Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Első nőgyógyászati vizsgálat?

Első nőgyógyászati vizsgálat?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 17 éves vagyok. Anya már korábban is említette, hogy jó lenne lassan el menni nőgyógyászhoz fogamzásgátlót iratni. Még sosem voltam nőgyógyásznál, nem volt még szexuális kapcsolatom és semmilyen panaszom sincs, mármint egészségügyileg. Ilyen esetben mire számítsak, enyhén kifejezve egy kicsit beparáztam a dologtól. 😅 Nagyon meg köszönném, ha valaki el magyarázná, hogyan is működik az ilyen vizsgálat. ❤️

2019. júl. 10. 19:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%

Nyílván nálad meg volt az oka...

Vagy hülye orvoshoz mentél.

Vagy itt kamukázol...

Ki tudja ezek közül bármelyik!

2019. júl. 10. 20:42
 12/17 anonim ***** válasza:
53%

"Képzeld, bevallom, rectumon keresztül is meg tudja nézni az orvos (UH segítségével!) mi a helyzet a petefészkeiddel. Csak állítani kell a td-en."

Azt senki nem állította, hogy végbélen (retumon) keresztül nem lehet megnézni...

Csak azt, hogy ezt nem csinálják ok nélkül.

Amúgy privátot nem kaptam pedig kértem, szóval kamu vagy, gondolom...

2019. júl. 10. 20:59
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
*rectumon
2019. júl. 10. 21:00
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Aha, szóval kamu...

😂😂😂😂

2019. júl. 10. 21:03
 15/17 anonim ***** válasza:
67%
8, a petefészekhez elég a hasi uh, nem kell invazív raktális, te nagyon hülye.
2019. júl. 10. 21:44
 16/17 anonim ***** válasza:

Na jó... öntsünk tiszta vizet a pohárba. 🥛

Ha egy nő a legelső nőgyógyászati vizsgálatára készül, és még szűz, akkor valószínűleg a következő dolgok fognak történni.

Bármilyen vizsgálat előtt majd az orvossal leültök beszélgetni. Megkérdezi mi a panaszod, voltál-e már férfival, mikor volt az utolsó menstruációd, és hogy milyen a ciklusod.

Ezután csinál egy hasi ultrahangot. Valószínűleg ezt a vizsgálatot fogja elvégezni először. Ekkor lefekszel egy kis ágyra, felhúzod a pólódat és kicsit lejjebb tolod a nadrágot, az orvos bekeni zselével a hasadat és egy eszközt rak a hasadra amivel ,,rajzoló” mozdulatokat fog végezni. Így nézi meg a belső szerveid ( méh, petefészek stb. ) Ha végeztetek, letörlöd a hasadról papírtörlőkendővel a zselét és ezzel a vizsgálattal meg is volnánk.

A második és egyben utolsó vizsgálatkor fel kellesz feküdnöd a vizsgáló székbe. Ez előtt egy kis paraván mögött alulról teljesen le kellesz vetkőznöd. A zokni maradhat, csak a fehérneműt és nadrágot vagy szoknyát kell levenni. Ha odasétáltál a székhez, felültél, és kényelmesen elhelyezkedtél, akkor majd bele kell raknod a lábaid egy-egy kengyelbe, hogy terpeszben feküdj. Ezután kicsit lejjebb kellesz csúsznod, de azt az orvos fogja mondani hogy mennyire. Az orvos fel vesz majd két steril fehér kesztyűt. Az egyik kezét majd rárakja a hasadra, ja igen majd itt is feljebb kellesz húznod a felsőd hogy rá tudja rakni a hasadra a kezét. A másik kezén az EGYIK UJJÁVAL pedig kicsit benyúl a hüvelyedbe. Ezelőtt megkér hogy sóhajts egy nagyot, és próbálj meg ellazulni, és ha bármi fájdalmat érzel azonnal szólj. Lehet kicsit kellemetlen lesz, de csak fél, maximum 1 perces procedúra. Ha készen vagytok, leszállhatsz a székből, és felöltözhetsz. Ez a két viszgálat fontos, az orvosnak el kell végeznie, hogy lássa nincs-e valami gond. Ha mind a két vizsgálat megvan, még le fog ülni veled egy konzultációra, mert ekkor tájékoztat hogy talált-e valamit, vagy hogy minden rendben van-e.

Tehát SEMMILYEN ESZKÖZZEL, csak a puszta kezével, és NEM VÉGBÉLEN KERESZTÜL fog vizsgálni.

2019. júl. 11. 07:18
 17/17 A kérdező kommentje:
Csak azért akar elküldeni orvoshoz, mivel már nagy vagyok és bármikor alakulhat ki kapcsolatom, hogy "fel legyek készülve". De ahogy mondjátok, tényleg nem látom értelmét, hogy első alkalom elött menjek panasz nélkül. Mindent meg beszélünk anyummal. És tudja is, hogy nem volt még testi kapcsolatom.
2019. júl. 11. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!