Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Első nőgyógyászati vizsgálat?

Első nőgyógyászati vizsgálat?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 17 éves vagyok. Anya már korábban is említette, hogy jó lenne lassan el menni nőgyógyászhoz fogamzásgátlót iratni. Még sosem voltam nőgyógyásznál, nem volt még szexuális kapcsolatom és semmilyen panaszom sincs, mármint egészségügyileg. Ilyen esetben mire számítsak, enyhén kifejezve egy kicsit beparáztam a dologtól. 😅 Nagyon meg köszönném, ha valaki el magyarázná, hogyan is működik az ilyen vizsgálat. ❤️

2019. júl. 10. 19:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

De ha nem volt még szex akkor minek a tabi?

Az csak káros a szervezetre!

2019. júl. 10. 19:46
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, ha nem volt még kapcsolatod, akkor felesleges. Különben is, a betegségektől nem véd, szóval első alkalommal jó lesz a gumióvszer is. Elég akkor elkezdened, ha komolyabb kapcsolatba vágsz, szerintem.

Megkérdezik majd, mikor volt legutóbb menstruációd, hány napig, és milyen erős.

2019. júl. 10. 19:58
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=h5ARJjLzsvY

Nézd meg ezt a videót (meg amúgy az egész csatornát ajánlom), minden benne van.

A fogamzásgátlót viszont tényleg nem kellene szedned, nem is értem, hogy merült ez fel bennetek.

2019. júl. 10. 20:03
 4/17 anonim ***** válasza:
49%

Most mondhatnánk, hogy ne borítsd fel a hormonháztaztartásod, amíg nincs tartós kapcsolat, elég a gumi is stb, de ezeket a nőgyógyász úgyis mind el fogja szépen mondani...

Első vizsgálat:

Ha még szűz vagy, akkor végbélen át nyomja be transzdúcert (UH eszközt).

Nem trollkodom, tényleg.

Mielőtt fog.gátlót írna fel a doki, egy csomó vizsgálaton át kell esned, ugyanis sajnos a fogamzásgátlónak sokkal több mellékhatása van, mint előnye. Most nem súlygyarapodásra, hisztifaktor emelkedésére gondolok, hanem egyes típusok hajlamosak a vérrögképződés kialakulásának veszélyét növelni, vagyis ha te rizikócsoportba tartozol (ezért a vizsgálatok sora ugyebár), akkor nem kaphatsz ilyen készítményt.

Vannak más fajta bogyók, kevesebb hormonnal, általában ki szokták kísérletezni, melyik jó a páciensnek, de sajnos bele lehet futni abba a hibába, hogy egyik jobban véd a nem kívánt terhesség ellen, másik kevésbé.

Persze a gumi és a rendszeres bogyószedés is csak 99%-ban véd (gumi jó nemibetegség ellen is, plusz egy pont oda), sőt ha foggátló szedés közben elkapsz egy fosós-hányós vírusos betegedést, már olyan mintha nem is szednéd (nem tud felszívódni, ergo hasztalan volt az adag).

Visszatérve a hatásfokra, kevesebb hormontartalomra, van gyengébb, kevesebb mellékhatással kecsegtető fajták is, ismerősöm is ilyet használ, de elmondása szerint csak 60%-ban véd (baba "ellen"). Hát én ennek nem látom értelmét.

Üdv, egy 10 éve gumit használó csaj

2019. júl. 10. 20:12
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy édesanyád úgy értette azt hogy lassan jó lenne el menni feliratni... hogy azt hiszi már élsz nemi életet? Vagy mindig megbeszélitek az ilyesmit?
2019. júl. 10. 20:14
 6/17 anonim ***** válasza:
57%

"Ha még szűz vagy, akkor végbélen át nyomja be transzdúcert (UH eszközt)."

Jézusom, milyen Uh??

Nem szoktak UH-t csinálni csak úgy senkinek! Idióta...

Szűznek való eszközökkel szoktak ilyenkor dolgozni, vagy csak tapintanak ujjal, főleg ha nincs semmi tünet.

2019. júl. 10. 20:24
 7/17 anonim ***** válasza:

Tessék itt mindent leírnak.

[link]

UH-t végbélen keresztül csak komoly indokkal csinálnak!! Nyugi nálad nincs semmi ilyen.

2019. júl. 10. 20:28
 8/17 anonim ***** válasza:
21%

78-asok csatája :D

No, én vagyok aki az állítást írta,

Nem kell leidiótázni az embert.

Attól mert te még nem láttál zsiráfot, még létezik.

Képzeld, bevallom, rectumon keresztül is meg tudja nézni az orvos (UH segítségével!) mi a helyzet a petefészkeiddel. Csak állítani kell a td-en.

Szóval fejezd be kérlek az alpári, mást hülyének néző stílust,mert ezzel csak magadat járatod le.

2019. júl. 10. 20:33
 9/17 anonim ***** válasza:
49%

Itt csak te járattad le magad, hogy nő létedre fogalmad sincs mit csinálnak és mikor...

Szóval erről ennyit.

2019. júl. 10. 20:35
 10/17 anonim ***** válasza:
36%

Most akkor meséljem el részletesen életem első nőgyógyászati vizsgálatát, mikor szűzike 17 éves kislány voltam?

Mert ha nem hiszed,privatban nagyon szívesen megírom neked. <3

2019. júl. 10. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!