Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért izzadok ennyire büdösen...

Miért izzadok ennyire büdösen lány létemre?

Figyelt kérdés

16 éves és téli születésű vagyok, a hideget nagyon-nagyon jól bírom, de már április körül, mikor azért erőteljesen jön be a meleg, migrén szerű fejfájásaim jönnek és elkezdek izzadni nagyon sokat és nagyon büdösen. Utáltam a testnevelés órákat, mert nagyon szeretek mozogni, futni, ugrálni, sose lazsáltam végig 1 órát sem, minden feladatot 110% -osan próbáltam megcsinálni, de a sötét színű, vastag anyagú tesipólón kettő lépés után már meglátszottak az izzadtságfoltok és nem hogy a lányokén, de több fiú pólóján egyetlen folt sem volt és olyan szörnyen éreztem magam. Naponta kellett hazahoznom a pólót és mosni, mert egy 45 perces óra után olyan szaga volt, mintha hónapokig lett volna valakin. Ha egy nagyon meleg nap van és nagyon beleizzadtam a felsőmbe, áztatás után is 2-3 mosás kell, hogy egyáltalán rossz szaga ne legyen a felsőnek.

Naponta 3 alkalommal zuhanyzok és ezen felül is, mihelyst érzem, hogy izzadok, megmosom a hónaljam. Rexona dezodort használok, a nyári hónapokban egy hét alatt elhasználok egy flakont.

Valaki kérem, segítsen! Sokszor már magam undorodom attól, hogy olyan szagom van, amilyen sok férfinak nincs..

2019. jún. 26. 20:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Menj el endokrinológushoz. Valószínűleg hormonprobléma. Ő majd tudja mit kell tenni.
2019. jún. 26. 20:43
 2/13 anonim ***** válasza:
27%
Hát tudod a serdülőkor már csak ilyen :D egy két évig máshogy dolgozik a szervezeted hiszen fejlődésben van. Ha nagyon zavar menj el nőgyógyászhoz mert ilyenkor elég gyakori a vizháztartási probléma amit pl fogamzásgátlóval lehet szabályozni aztán beáll a rendszer rendesen.
2019. jún. 26. 20:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Tini hormonok de lehet betegség is... biztosabb az orvos.,,

De biztos eltúlzod egy picit...

2019. jún. 26. 20:46
 4/13 anonim ***** válasza:

Szögezzük le, lehet csak te koncentrálsz rá túlságosan, vagy hiperszenzitív az orrod, és más ebből észre sem vesz semmit. A barátok/barátnők szava sem biztos útmutatás, sokan nem mernék elmondani a barátaiknak, ha vki büdös közülük.

(amúgy jártam pár éve táncra, ott táncoltam vagy 40 nővel minden edzésen párcserékkel, volt 1 lány, aki extrém büdös, ilyen ammónia szagú volt, pedig igényesnek tűnt)

Candida?

Szedett gyógyszer, ismert betegség(akkor is ha szerinted nem függ össze!)?

Mennyi a súlyod? Hány centihez? Milyen alkat vagy? Sportolsz?

Milyen étrendet követsz?

Dohányzol, vagy iszol?

Az egyik volt csajomnak az segített (még nem voltunk együtt!) saját bevallása szerint, hogy étrendet váltott, csak heti 1x evett cukrosat, akkor is maximum fél táblánál vagy egy jékrémnél megállt, ezen kívül elhagyta a mesterséges dolgokat.

Elkezdett edzeni amikor rájött, hogy elege van a büdösségből, ugyanis az izzadással is méregtelenítjük a szervezetet, ha valaki mondjuk heti 3x leizzad edzésen, kevesebb esély van rá, hogy a szervezetében felgyülemlik a sok méreganyag és hulladék, ami okozhat büdös izzadást.

Ezen kívül azok alapján, amit leírsz, ki vagy száradva, nem iszol eleget. Ezért jön ki nyáron a nagy kánikulában. Ne a többséget vedd alapul (a nagyrészük agyhalott), mert ők krónukisan ki vannak száradva. 60kg nőnek minimum 3.5 liter folyadék ilyenkor. MINIMUM.

Az a baj, hogy a buta ember azt mondja: így is annyit izzadok, miért igyak? De pont az a lényege, azért igyál, hogy ne gyűljön fel a sok salak a szervezetedbe, tudd effektíven kipucolni magad, ne olyan legyél, mint egy bepangott kanális.

Biztos, hogy változtatnod kell.

2019. jún. 26. 20:54
 5/13 anonim ***** válasza:
55%
Ha a szaga zavar használj szódabikarbónát.Gyógyszertárit mert az nem olyan durva szemcsés. Izzadni ugyanúgy fogsz tőle de szaga az nem lesz.
2019. jún. 26. 20:57
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

"Ha a szaga zavar használj szódabikarbónát.Gyógyszertárit mert az nem olyan durva szemcsés. Izzadni ugyanúgy fogsz tőle de szaga az nem lesz."

jajajajajajajajaajajajajjajajajajajajaja

Igen.

máris megtudod törni a multimilliárd dolláros üzletág uralmát. Ilyen egyszerű a megoldás.

Remélem nem gondolod komolyan, hogy hosszútávon bármilyen probléma kezelhető életmódváltás nélkül. De legalább te az olcsó megoldásban hiszel.

Egy 16 éves lány ha büdös, ott nagyon nagy gázok lehetnek, ahol elkell kezdeni normálisan étkezni, sportolni és utána megnézni, változott-e valami. Ha nem, akkor orvos.

2019. jún. 26. 21:12
 7/13 anonim ***** válasza:
Egészséges étkezéssel próbálj meg javítani rajta. Sokat tud segíteni.
2019. jún. 26. 21:50
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A szódabikarbonás módszer tényleg jó, ezen az oldalon olvastam kipróbáltam és azóta még meló után sem érzem hogy szagom lenne, még azután sem éreztem büdösnek magam hogy két órát ültem a felhevült vonaton, szóval nem kell egyből leszólni
2019. jún. 26. 23:29
 9/13 A kérdező kommentje:
Pontosan mi is ez a szódabikarbónás módszer?
2019. jún. 26. 23:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Szódabikarbónát feloldassz egy kis vizben és a hónaljadra kened
2019. jún. 27. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!