Nem tudom feltenni a tampont, pedig már remgetegszer próbáltam. Félek, mi lehet a baj? 17L
OB minit próbáltam többször is, amikor nagyon erős volt a vérzésem, de egyszerűen fáj, es megakad egy-két centi utan. Nem megy tovább, hiába eroltetem, valami ott nagyon szűk, és fáj. Mi lehet a gond?
Nagyon kellemetlenül érzem magam emiatt, félek valami súlyos, vagy azt olvastam, hogy vaginizmus is lehet. Emiatt tökre szorongok már, mi van ha egyszer barátom lesz, es nem fog belém férni mert még egy nyomorult mini tampon is épphogy 2 centire megy be.
Anyának nem merek erről szólni, nem szoktunk ilyenekről beszélni, nem ilyen a kapcsolatunk...
Most lesz osztállyal strandolás, és más lányok akik menstrualnak épp mind tamponozni fognak, en meg majd ülök a medence szélén kínosan :( olyan kellemetlen az egész, es valamiért szégyellem is. Mit gondoltok? Mit tegyek? Nagy gond lehet?
Ha nőgyógyászhoz mész se parázz nagyon rá, mert ha fáj vagy bármi akkor nem fogja erőltetni nem azért van hogy kínozzon
Én is féltem az elsö előtt, de szerencsére nagyon aranyos doki nöm lett
Nekem se ment elsőnek és ami rossz elő tud fordulni velem előfordult. A betevésnél, közben, kivevésnél..
Aztán most vettem rá magam újra a dologra, sokkal jobban áttanulmányoztam a dolgot és hihetetlen könnyen ment ezúttal. :)
Hogyan csináld:
Nekem az segít a legjobban ha leülök a vécére, ilyenkor tudom magam leginkább elengeni. Először is nyúlj fel magadnak és tapintsd ki, hogy állnak belül a dolgok, ez fontos! Én is így jöttem rá a megfelelő dőlésszögre. Azt is nézd meg mikor az ujjad bent van, hogy hogyan tudod elernyeszteni magadat. Majd fogd a tampont és kissé hátrafele, (szóval ne teljesen felfele) kezd el tolni, közben lazítsd el alul magad. Ha egy idő után bent is megakad akkor próbálj igazítani rajta és próbáld meg úgy tolni feljebb, amíg nem érzed. Azt mondják félig kell bent lennie az ujjadnak, hogy jó legyen de nekem annyi se szükséges, ezt magadnak kell megtapasztalnod majd.
Kivételnél is nagyon figyelj arra hogy ne lefele húzd, hanem inkább előrefele magad fele. Ha megakad akkor is tapogatsd ki, hogy mi történt hogy tudd hogyan kell húznod.
Ez a videó nekem segített megérteni, hogy a hüvely nem teljesen egyenes, ahogy a legtöbbször ábrázolják: [link]
Remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!