Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Császármetszésnél hányas...

Császármetszésnél hányas csigolya közé adják az érzéstelenìtőt?

Figyelt kérdés
Az 1-es csigolyámtól végig fáj az 5-ig. Az 1- es és 2-es csigolya zárólemeze kifejezetten egyenetlen. Június 17.-én megyek teljes gerinc CT-re. Ezt egy előző CT eredményből mondták mert vese miatt vizsgáltak. Az lenne a kérdésem ilyen esetben altatnak? Mert nagyon fáj az a szakasz. A közeljõvőben tervezünk babát és szeretnék tisztában lenni ezzel. Egészségügyi okokból csak császárral szülhetek.
2019. máj. 31. 12:50
 1/10 A kérdező kommentje:
Az le maradt,hogy meszes is a csigolya.
2019. máj. 31. 12:50
 2/10 A kérdező kommentje:
22/N
2019. máj. 31. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem, akkor 1-7-ig vannak a nyaki csigolyák, az érzéstelenítőt nem a nyakba adják.

Pontosan hányáshoz szúrják, azt nem tudom, de kb köldök magasságban a háton.

2019. máj. 31. 12:59
 4/10 anonim ***** válasza:
A csigolyák szakasz szerint is vannak számozva. C1 van a nyaknál. Az érzéstelenítés a lumbalis szakaszon van, detektálón magyaran, ott is 1tol5ig vannak számozva.
2019. máj. 31. 13:24
 5/10 anonim ***** válasza:

A hármas-négyes derékcsigolya közé adják, vagy a négyes-ötös közé.

Az, hogy vannak a gerincen degeneratív elváltozások, az nem számít. Kilencven éves tropára ment hátú néniket is hátba lehet szúrni. Császárnál pedig ilyen miatt biztos nem lesz altatás.

2019. máj. 31. 13:59
 6/10 A kérdező kommentje:

Értem csak már az is nagyon fáj, mikor nyomkodja.. :/

Köszönöm a válaszokat!

Azt tudom hogy az alsó szakaszba adják..Gondoltam, hogy nem a nyakba nem vagyok hülye :)

2019. máj. 31. 21:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Általában L2-3 vagy 4-5 közé.
2019. jún. 1. 11:47
 8/10 anonim ***** válasza:
L 2-3 szúrható de nem elegáns, L 4-5 meg általában rosszabb rés, mint a 3-4.
2019. jún. 1. 21:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A 3-4-et kihagytam. Mi az, hogy nem elegáns?:D

De L2-től L5ig szúrható, nem?:DD Vagy ennyit ért az aneszt gyakom?:(

Na mindegy, azt mondták, hogy általában egyébként sem oda sikerül, mint amit az anesztes gondol. (Mikor radiológiailag leenőrizték, csomószor kiderült, hogy eggyel lejjebb-feljebb van:P)

2019. jún. 2. 08:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért nem elegáns a 2-3, mert túl magasan van, és ha véletlenül nem 2-3-ba hanem 1-2-ben vagy akkor khmmm-khmmm telibeszúrod a gerincvelőt.
2019. jún. 2. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!