Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem merek fogamzásgátlót...

Nem merek fogamzásgátlót szedni mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most vagyok 31 éves de még soha életembe nem szedtem fogamzásgátló tablettát most akarom elkezdeni de egy kicsit tartok tőle. Sok rosszat olvastam ezekről a gyógyszerekről és félek,hogy ha elkezdem szedni valami komolyabb bajom lesz tőle. Már voltam vizsgálaton és az orvos a Jangee tablettát írta fel nekem mert mondtam neki is,hogy szeretnék gyógyszert szedni. Én mindig is az óvszer mellett voltam szerintem az a legjobb védekezési módszer. A nem kívánt terhességtől is megvéd és a nemi betegségtől de viszont a párom azt meg nem szereti ő is mondta hogy inkább kezdjem el szedni a gyógyszert. Édesanyám is éveken keresztül szedett fogamzásgátlót és semmi baja nem volt tőle. Nektek mik a tapasztalatitok? Kezdjem el szedni én is? Nem lesz tőle semmi bajom?
2019. máj. 27. 13:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Baj nem lesz belőle ha hosszútávon mindig visszajársz ellenörzésre . De vannak hormon mentes fogamzásgátlók pl rézgyöngy vagy hormonos spirál ezek mind évekig jók de ez fugg attól is hogy szültél e már vagy nem erről is megkérdezheted a dokit.
2019. máj. 27. 13:23
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Volt vizsgálat a gyógyszer felírása előtt, tehát a dokid pontosan tudja hogy ez a neked, szervezetednek való gyógyszer.

Kezd csak el szedni, ahogy az orvosod mondta, a betegtájékoztatóban előírtakat tarsd be és semmi baj nem lesz.

Én is a Jangeet szedem már 8 éve, (bár volt 3 év szünet, mert közben gyermekem is született), az ég világon semmi bajom nincs, se hízás, se trombózis, se nem kívánt terhesség.

A nemibetegség részéhez nem tudok hozzá szólni, legalábbis nem értem. Párkapcsolatban élsz, ha egyikőtök se megy félre, miért lennél nemi beteg??

2019. máj. 27. 13:23
 3/21 anonim ***** válasza:
31%
Kicsi az esélye hogy bajod lesz tőle. De gratulálok a párodnak: azt mondja inkább tömd magad hormonnal, kínlódj inkább te, nehogy már neki kelljen.
2019. máj. 27. 13:24
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Jangee-t szedek 2 és fél éve. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam eddig. Kevesebb a vérzésem, és nem görcsölök annyira. Nem híztam tőle. Semmi negatívat nem tudok róla mondani, viszont mindenkire máshogy hat.

Nem kötelező szedned csak azért mert a párod nem szereti az óvszert. Ha nem szeretnéd vagy tartasz tőle akkor ne szedd.

24N

2019. máj. 27. 13:24
 5/21 A kérdező kommentje:
3 as nem is arról van szó ő felhúzza az óvszert de csak akkor ha én kérem meg rá magától ne aggódj nem mondaná. A pasik többsége amúgy sem szereti az óvszert. De én rá többet nem bízom a fogamzásgátlást inkább magamra.
2019. máj. 27. 13:29
 6/21 anonim ***** válasza:
73%
Magától nem használna óvszert? Mert? Azt szeretné hogy terhes legyél? Gondolom nem tini már, úgyhogy borzasztó gyerekes a felfogása. Te dolgod ha ilyen emberrel vagy együtt.
2019. máj. 27. 13:34
 7/21 A kérdező kommentje:
Igen pontosan erről van szó ő szeretne gyereket én még viszont nem!
2019. máj. 27. 13:35
 8/21 anonim ***** válasza:

Semmi bajod nem lesz tőle, ha a doki normális vizsgálatra küldött előtte.

Annyi hogy nekem, amikor az első levelet szedtem, volt egy pici köztes vérzés, onnantól kezdve 4 évig szedtem, minden rendben volt, amikor eldöntöttük hogy jöhet a gyerek, a harmadik próbálkozós hónapban összejött, szóval nekem nincs panaszom a tablettára.

Viszont, anyukám is ezt szedte, ő trombózisos lett, bár ő cigizik, és a tájékoztatóban ott van hogy nem lehet, gondolom ezért volt..

2019. máj. 27. 13:42
 9/21 A kérdező kommentje:
igen voltam rendes vizsgálaton és az orvos ezt a gyógyszert írta fel. Én nem dohányzom hála istennek semmilyen káros szenvedélyem nincs
2019. máj. 27. 13:44
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire különbözik a véleményetek a gyerek kérdésről, akkor arra nem az a megoldás, hogy te elkezdesz gyorsan gyógyszert szedni, nehogy teherbe ess. Meg kéne inkább beszélni, mert ez így nem oké szerintem.
2019. máj. 27. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!