Abbahagyjam a fogamzásgátlót?
Szerintem hagyd. 4 év után én is meghoztam ezt a döntést, és nagyon örülök neki, hogy ezt tettem. Tény, hogy kényelmes volt a fogamzásgátló mint védekezési módszer, DE nekem is előjött néhány kellemetlen tünet, főleg az utolsó 0,5-1 évben.
Persze, mehetsz a dokihoz, hogy adjon másikat, de előbb-utóbb azzal is lesz gond. A fogamzásgátló nem egészséges, és oké, hogy ha szedi valaki egy kis ideig, de az egész életedre életedre nézve egyáltalán nem megoldás. Gondolom, messze van még neked a változókor, és addig nem élhetsz fogamzásgátlón. Azt javaslom, hogy keress olyan dokit, aki nem elégszik meg a tüneti kezeléssel, hanem lelkiismeretesen kivizsgál, és nem kiiktatja a menstruációdat, hanem segít, hogy fájdalommentes legyen. Ugyanis fogamzásgátló alatt nem menstruációról beszélünk, hiszen nem termékenyül meg petesejt. Az csak hormonmegvonásos vérzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!