Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abbahagyjam a fogamzásgátlót?

Abbahagyjam a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Fél éve szedek fogamzásgátlót erős menstruációs fájdalmakra. Az utóbbi időben folytonos rosszkedv gyötör, és elég sok rosszat olvastam a gyógyszerről. Nem szeretném kitenni a szervezetemet semmilyen (még ha enyhén is) megterhelő szernek. Nektek mik a tapasztalataitok a fogamzásgátlóval? Milyen volt azután hogy abbahagytátok?
2019. máj. 24. 20:44
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
Még véletlenül se az orvosoddal beszéld meg, hogy adjon másikat....
2019. máj. 24. 20:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem az lett volna a megoldás hogy eros menstruációs fájdalomra fogamzásgátlót irnak fel hanem kivizsgálják hogy mi okozza. En is szedtem évekig nekem nem volt tole semmi problémám viszont en védekezés céljából használtam. Ha nem szeretned szedni nem kell, inkabb rendesen ki kellene vizsgálni.
2019. máj. 24. 20:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hagyd. 4 év után én is meghoztam ezt a döntést, és nagyon örülök neki, hogy ezt tettem. Tény, hogy kényelmes volt a fogamzásgátló mint védekezési módszer, DE nekem is előjött néhány kellemetlen tünet, főleg az utolsó 0,5-1 évben.

Persze, mehetsz a dokihoz, hogy adjon másikat, de előbb-utóbb azzal is lesz gond. A fogamzásgátló nem egészséges, és oké, hogy ha szedi valaki egy kis ideig, de az egész életedre életedre nézve egyáltalán nem megoldás. Gondolom, messze van még neked a változókor, és addig nem élhetsz fogamzásgátlón. Azt javaslom, hogy keress olyan dokit, aki nem elégszik meg a tüneti kezeléssel, hanem lelkiismeretesen kivizsgál, és nem kiiktatja a menstruációdat, hanem segít, hogy fájdalommentes legyen. Ugyanis fogamzásgátló alatt nem menstruációról beszélünk, hiszen nem termékenyül meg petesejt. Az csak hormonmegvonásos vérzés.

2019. máj. 25. 21:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Már kivizsgáltattam magamat és semmi nincs. Szimplán ezt örökölhettem, édesanyámnak ugyanez volt fiatal korában. Igen, tudom mit művel a gyógyszer velem, ezért is döntöttem amellett, hogy abbahagyom.
2019. máj. 25. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!