Walter Beatrix kérdése:
Létezik. Hogy 60 éves mestruáéjon?
Figyelt kérdés
#menstruáció #60 éves korban
2018. nov. 22. 12:44
2/7 anonim válasza:
igen, nálunk volt ilyen a családban. de ez valoban ritka
3/7 anonim válasza:
Nem tűnik lehetetlennek, mivel ez nincs messze attól, amit tudok, hogy hány évesen menstruálnak egyesek, de igen ritka lehet. Még a legidősebb természetesen teherbe esett nőnél is klimax utáni peteérésről írtak hormonterápia miatt, ő 59 éves volt. Mondjuk nem tudom, mennyire megbízható adat. De ismertem olyat, aki 55 évesen menstruált, ettől nem olyan hatalmas ugrás a 60, ennyi milliárd embernél akár meg is történhet. De biztosat nem tudok.
4/7 anonim válasza:
Siman.
A menopauza általában a negyvenes években kezdődik és az ötvenes évek végéig megy végbe.
Vagyis egy folyamat, kozben lehet kulonbozo tendszeresseggel menstruacio.
Es persze boven lehetnek egyeni elteresek.
5/7 anonim válasza:
Előfordulhat, de azért a biztonság kedvéért én kikérném az illető helyében a nőgyógyásza véleményét, hogy biztos, hogy nem valami kórosról van-e szó.
6/7 anonim válasza:
Nem túl valószínű, de persze bármi lehetséges. A menopauza (azaz az utolsó vérzés, amit egy évig nem követ egy másik) ideje átlagosan 52 év. Azért a 60 elég soknak tűnik. Ha már egy éve nem volt menzesz, és ismételt vérzés jelentkezik, azt már nem menzesznek, hanem postmenopausalis vérzésnek nevezzük és kivizsgálást, leginkább szövettani vizsgálatot igényel.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ
2018. nov. 23. 01:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!