Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Estére puffadok. Ez normális?

Estére puffadok. Ez normális?

Figyelt kérdés

Évek óta így van, (vagy talán mindig is?...) ezért nincs viszonyítási alapom. Mostanában gondoltam rá, hogy ez nem biztos, hogy normális... Tehát a tünetek: - felfúvódok, érzékelhetően nagyobb a hasam, mint reggel; - székelési ingerem, "gázosság" van, mégis nehéz üríteni. Reggelre persze megoldódik a dolog, de minden nap délután 4-5 órától újraindulnak ezek a jelentős diszkomfort érzést okozó tünetek.

Ez alkati dolog? Vagy mitől lehet?

2018. okt. 18. 08:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Ételallergiától meg egészségtelen életmódtól lehet.
2018. okt. 18. 08:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Szerintem ételallergiám nincs, mert az nem veszem észre, hogy markáns összefüggésben lenne bármivel is.

Közben próbáltam utánaolvasni, hogy étkezésben mivel lehet segíteni, de gyakorlatilag a zsíron kívül minden tiltólista :S

Azt írja, hogy fehérjétől és szénhidrátoktól is lehet puffadni, tejtermékektől akkor is ha nincs laktózintolerancia. (meg ugye még vannak bizonyos kifejezett puffasztók, mint a bab, karfiol, stb.)

Komolyan zavarban vagyok, hogy akkor mégis mi marad? Hogy nézne ki egy ezt megelőző étrend?

2018. okt. 18. 09:26
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is szoktam és a férjem is megfigyelte magán, főleg a fehér kenyér és egyéb lisztes ételek után!

Pedig sportolunk.Nyáron észleltem leginkább, mert akkor sokkal egészségesebben éltem sok gyümölcs, reggel futás és már egy kakaós csiga 11 óra körül diszkomfort érzetet teremtett!

2018. okt. 18. 11:13
 4/7 A kérdező kommentje:

Ezek szerint akkor tényleg nem OK ez az állapot.

Espumisant próbáltam már egyébként. Valamit segített. De jó lenne valami ami tényleg megoldja a problémát, nem csak elfedi. Kipróbálom amit javasolsz. Köszönöm!

2018. okt. 18. 11:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Pro gasztro 825 probiotikumot szedjél hosszú ideig, akár hónapokig. Általában ételallergiák okozzák. Tej, glutén, stb. Ez a probiotikum eljut a vastagbélig, és megelőzi a problémát. Nem egyik napról a másikra fog hatni, de fog használni.
2018. okt. 18. 18:03
 6/7 A kérdező kommentje:

Tegnap szigorúan megválogattam, hogy mit eszem és segített!

Most elkezdem majd kísérletezni, hogy a tej, vagy a liszt, esetleg valami más volt a ludas.

Tényleg nagy részben a táplálkozásban fog rejleni a dolog. Köszönöm nektek a segítséget!

2018. okt. 19. 08:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyértelműen ételintollerancia. El kéne felejteni alapból a glutént, a tejet és a szóját, no meg a fehér mérget, a cukrot. Meglátod, fellélegzik a tested. Azért vagy gázos, mert tönkrement a flora a belekben. Szedj Protexin Balance-ot és sokkal jobb lesz.
2018. okt. 20. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!