Hogyan mondjam el a nőgyógyászomnak hogy szerintem nem (nem csak) petefészekcisztám van hanem talán endometriózisum?
Sziasztok!
Kb 8 éve találtak nálam petefészekcisztát. Ami néha vissza is jön. A múlt héten éjszaka akkora fajdalmam volt, hogy majdnem elájultam.
Sokat keresgettem a neten a petefészekciszta tüneteire de nekem mindig több volt. Nem rég találtam rá az endometriózisra és a fájfalmas menstruáción kívűl minden tünet jelen van (vizelet/székletürítés közbeni fájdalom, köztes időszakban erős alhasi fájdalom, együttlét közben erős szúró fájdalom). Ezeket a tüneteket én betudtam petefészek cisztának. Félek h fenn áll ez a betegség mert ez a fajta fájdalom már az előtt jelen volt hogy petefészek cisztát találtak volna nálam. Félek h meddő lehetek már. Ha ezt így beadom az orvosnak nem gondolja azt h feleslegesen diagnoaztizálom magam hiszen ő az orvos.
Lehet hülye kérdés de nagyon félek.
A google a legrosszabb orvos !
Rá keresel hogy fejfajas aztán azt hiszed agy daganatos vagy.
Mond el a nőgyógyászodnak mit érzel mik a tüneteid. Ne úgy menj be h figyelj doki ez a bajom , érre kellene valami gyógyszer. Hidd el ha tényleg problémád van,az orvos latja majd.
Egy normális orvostól simán megkérdezheted. Miért ne? Az a dolga, hogy válaszoljon a kérdéseidre, és komolyan vegyen téged.
A te bőrödre megy a játék. A biológia nem valami titkos, mágikus tudomány, amihez csak az orvosok érthetnek. Igenis a saját testi tapasztalataid és az ehhez kapcsolódó feltételezéseid is abszolút relevánsak. Ha nincs igazad, akkor elmondhatja, hogy nem ért egyet veled, és megindokolhatja szakmailag, érvekkel (!), hogy miért nem. De megsértődnie, gúnyolódnia nem szabad. Aki ilyesmin fennakad, az nem orvosnak való. Inkább örülnie kellene, hogy foglalkozol a tested jelzéseivel, tudatos páciens vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!