Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől viszket a fenekem?

Mitől viszket a fenekem?

Figyelt kérdés
Szerintem több mint egy hónapja viszket a hátsó bejáratom. Nem folyamatosan és nem az az elviselhetetlen. Éjszaka általában nem viszket és van amikor napokig sem. Próbáltam már canestent sudocremet van itthon szteroidos krém azt is. Az segített is olyankor nem viszketett 3-4 napig. Aztán megint. Más tünetem nincs. Nem látok piros foltot nem férzik nem fáj nincs semmi a széklettel. Napközben rájön hogy viszket egy fél óráig aztán elmúlik. Délután megint majd elmúlik. Nem egésznapos és tudok tőle aludni is. Van amikor megmosom akkor az is segít van amikor nem. Eleinte a tangára gondoltam mert szinte csak azt hordtam de mindegy milyen bugyit hordok ha rájön akkor is viszket.
2018. aug. 24. 11:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Tangát egyáltalán ne viselj, mert majd nemcsak a feneked fog viszketni. A bélférgesség szokott viszketést okozni, de főleg éjjel és olyan ritka, hogy napokra eltűnjön. Cukorbetegségnél előfordul a nyálkahártyák viszketése. Kimaródott végbélnyílásnál is előfordul. Ezért nem ártana egy laborvizsgálat, székletvizsgálat féregpetére. Mindenesetre ajánlom a legegyszerűbbet: székletürítés és tisztálkodás után kenj rá kevés Reparon kenőcsöt. Ez fenolt tartalmaz, ami elöli a maradék baktériumokat, amelyek esetleg elszaporodhatnak a ráncokban.
2018. aug. 24. 11:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy az izzadás okozza ebben a nagy melegben. Ha abból indulunk ki, hogy a Sudocrem és az egyéb antibakteriális, nedvesedést csökkentő krémek hatnak pár napig.

Aranyeret, fistulát, bakteriális fertőzést, gombát, cérnagilisztafertőzést szoktak gyanítani az orvosok, de azt mondod, hogy éjjelente nem viszket és nincs semmi külső elváltozás se.

Lehetséges, hogy el fog múlni, amint kicsit hűvösebb idő lesz. Ha megmarad és zavar, akkor pedig nincs mit tenni, mint ellátogatni egy proktológushoz.

2018. aug. 24. 11:41
 3/10 anonim válasza:
Végbél bejárati viszketést giliszta is okozhatja, vagy külső aranyér.
2018. aug. 25. 13:35
 4/10 A kérdező kommentje:
A férgességtől nem kellene állandóan viszketni?
2018. aug. 27. 08:28
 5/10 anonim ***** válasza:
A cérnagiliszta jellemzően éjszakai viszketést okoz, mert általában akkor bújnak elő petét rakni, amikor nyugalomban fekszel. Gyerekeknél láttam több esetet, hogy nappal is viszketett. Úgy vizsgálják, hogy egy celluxcsíkot ragasztanak a végbélnyílásra, majd leszedik és az azon megragadó petéket szépen lehet látni mikroszkóppal. Ha nincsenek, akkor valószínűleg más a baj.
2018. aug. 27. 10:52
 6/10 A kérdező kommentje:
Változó hogy mikor viszket. Éjszaka jól alszom így nem kelek fel arra hogy viszketne.
2018. aug. 27. 14:07
 7/10 anonim ***** válasza:
de ha giliszta azt a kakiban is látnád
2018. aug. 30. 00:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem látok benne semmit. Normális.
2018. aug. 30. 09:46
 9/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Menj el orvoshoz. Nekem állandóan viszketett éjszaka is, nappal is, de orvos nem látott semmit csak simán valami miatt bőrirritáció volt, Elocom kenőcs 1 nap alatt rendezte.
2018. szept. 5. 23:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Reparon kenőcsöt próbáld meg! Belső aranyértől is viszkethetsz.
2018. szept. 6. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!