Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Depressziós hangulat a menstru...

Depressziós hangulat a menstruációt egelőző 7-10napban mitől van?

Figyelt kérdés
Régebben is olyankor kicsit erőtlenebb,kedvetlenebb,ingerlékenyebb voltam..Most viszont szabályosan depressziós vagyok ezt különösen az utóbbi két alkalommal tapasztaltam.Sötét gondolataim vannak,úgy érzem jobb lenne nem lenni,rossz álom is előfordult,keserves sírás jött rám,alváskor kicsit rángatóznak az izmaim,félelem van bennem,ingerültebb,agresszivebb vagyok.Amint megjön elmúlnak a tünetek is.Jobban örülök mikor már meg van mint az azt megelőző hétnek.Valamit lehet tenni ez ellen?Orvosságokat nem szednék,a nyugtatóktól nehéznek érzem a légzésemet,egyszer hideg-melg öntött el tőle.Meg nem is igazán vagyok a híve esetleg növényi alapúnak.

2018. aug. 22. 22:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek folyamatosan változik a hormonháztartása élete során, így a premenstruációs tünetek is erősödhetnek vagy gyengülhetnek. Lehetséges, hogy a hormonok mellett van valami olyan stresszforrás az életedben, amit korábban nem érzékeltél olyan nagy gondnak, de a megváltozott hormonháztartásod miatt most teljesen összeroskadsz miatta. Mivel gyógyszert nem szeretnél szedni, csak az a tippem van, hogy próbáld ilyenkor magadnak mondogatni, hogy ez az egész érzés csak ideiglenes, a mensi miatt van, el fog múlni, nincs semmi baj, csak felnagyítod. Én így győzöm le. Eltartott pár hónapig, mire bemagyaráztam magamnak, hogy ne vegyem ilyenkor komolyan magam és ne kezdjek a világ minden gonoszságán gondolkodni. Most sem vagyok 100%-osan nyugodt, néha kicsit ingerültebben beszélek, de legalább már nem sírom el magam egy lehulló falevél látványától, mint annak idején, amikor megváltozott a premenstruációs viselkedésem. :D
2018. aug. 22. 22:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólást!Stressz forrás az van egy ideje munkanélküli vagyok,itthon se rózsás a helyzet,meg sok kudarc élmény jut eszembe a múltból és valószinű ilyenkor a felborult hormonháztartás ezt fel is erősíti és nehezebb megbirkózni vele.
2018. aug. 22. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!