Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valóban hat a menstruációt...

Valóban hat a menstruációt csökkentő gyógyszer? Hogyan lehet felíratni?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy aki szed ilyen gyógyszert, annak milyen tapasztalatai vannak? Valóban rövidebb/gyengébb a menstruáció? Hogyan lehet felíratni a nőgyógyásznál? Ha elmegyek maszekra és elmondom, hogy ilyet szeretnék, mert minden hónapban nagyon erős, fájdalmas és sokáig tartó menstruációm van, akkor felírhat, vagy ezt csak ő ítéli meg? Bármi érdekel a gyógyszerrel kapcsolatban. Előre köszönöm szépen!

2018. aug. 6. 22:41
 1/6 Nonoga válasza:
63%
Szia! Erről a gyógyszerről konkrétan nem tudok nyilatkozni. De mióta én fogamzásgátlót szedek, nagyon szépen beállt a menzeszem, rendszeres, elviselhető görccsel, és sosem tart tovább 4-5 napnál. Előtte rendszertelen volt, valószínűleg hormonális gondok miatt, cisztám is volt kétszer. De amikor megjött volt, hogy annyira görcsölt mindenem, hogy hánytam is, mert a gyomromra is ráment. De azóta nem volt ilyen sem szerencsére :)
2018. aug. 6. 22:51
 2/6 anonim ***** válasza:
57%
A fogamzásgátló tényleg jó, ha szedheted (nincs trombózis hajlamod). Én ilyen menstruáció csökkentő gyógyszerről még nem hallottam, de ettől még lehet ilyen.
2018. aug. 6. 23:03
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
#1 A fogamzásgátló nem állítja be a ciklust. Kikapcsolja, és egy 28 napos mű ciklust hoz létre mű vérzéssel. Rendszertelen ciklusra nem érdemes szedni, mert a problémát csak elfedi, de nem oldja meg.
2018. aug. 6. 23:16
 4/6 Nonoga válasza:
100%

Nem csak azért kezdtem szedni :) egyrészt komoly kapcsolat miatt, de ajánlotta a doki a ciszták miatt is, mert hajlamos vagyok rá. Nyilván ha abbahagyom, kialakukhat, de azóta nem volt gondom. 2x műtöttek ciszta miatt.

2018. aug. 6. 23:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Vannak olcsóbb fogamzásgátlók? Ha igen, akkor szerintetek ezek nem veszélyesek? 18 éves diák vagyok egy szülővel, így nem nagyon tudnék 8-10ezer forintos gyógyszerre pénzt kiadni...
2018. aug. 7. 00:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a 3 havi annyi körül mozog. Veszélyei is vannak, nem árt egy alapos kivizsgálásra menni előtte. Na és persze a fogamzásgátlók mindenkire máshogy hatnak. Nincs rá garancia, hogy nálad is csökken a vérzés mennyisége.
2018. aug. 7. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!