Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Megtudná nekem valaki fogalmaz...

Megtudná nekem valaki fogalmazni hogy miért jó a mosható betét? 🤔

Figyelt kérdés
Ugyanis én nem sok értelmél látom, azon kivűl hogy mintás. Őszintén szólva nehezen tudom elképzelni hogy egy pamut anyagból készűlt "betét" jobban felszívja és nem szívárogtatja a menstruációs vért,mint egy hagyományos betét. Nem kötöszködni akarok, csak megérteni. + nekem az is furcsa hogy( és most vulgáris leszek) azt a betétet kell bedobnom a mosógépembe amit ősszevéreztem...nekem ez elég taszító. Szoval ha van itt olyan aki használ ilyet, az legyen olyan aranyos és fejtse ki, hogy ez miért is jó. Jellzem nem kőtekedeni akarok, csak puszta kíváncsiság. 🙂
2018. aug. 9. 13:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Elozo vagyok:

Tenyleg jobban felszivja, tapasztalatbol mondom

Probald ki egy darabbal h milyen

2018. aug. 25. 13:53
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ja es most kezdtem nyaron...

:D megvaltas szamomra...

2018. aug. 25. 13:56
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Hú, de régi kérdés, de azért válaszolok, hátha valakinek segít.

Én kb 7 hónapja használom, ebből négyeg intenzíven használtam, az utóbbi háromban pedig már csak a kehely alatt van az esetleges szivárgás miatt, de pl tisztaságinak is ezt használom. Nekem az elsődleges szempont a környezetvédelem mellett az a "testem védelme" volt. Utánaolvastam a neten és teljesen elrettentett, hogy mennyi kemikália, fehérítő van egy darab betétben/tamponban. Tök jó döntés volt, hogy beruháztam a mosható betétre, én szeretem, meg vagyok vele elégedve. Igen, nem a legjobb mosni, de túl lehet élni. Én kézzel mosom az enyéimet, mivel anyukám mos amúgy, nem szeretném, hogy ő mossa. Teljesen kibírható, nap végén kimosom az aznapi adagot, aztán kirakom megszáradni. A használtak tárolása sem gáz, van egy jó hajtogatás, amivel alig ken össze bármit is és mivel egy ilyen speciális műanyag tasakban tartom, ott aztán még mindegy is lenne.

Én nagyon meg vagyok vele elégedve, bár valószínűleg már csak a kehely társa marad, nekem így a legkényelmesebb. De egyébként szuper, mert tényleg pénztárca kímélőbb, a környezet is örül, a testem is, hogy nem rohad bele egy kemikáliákkal teletolt műanyag betétbe. Ezektől független teljesen megértem, ha ehhez valakinek nincsen

2019. ápr. 22. 00:38
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

*(elküldtem véletlen, így jár aki siet)

Szóval, megértem ha valakinek nincsen hozzá gusztusa, teljesen tiszteletben is tartom a döntését. Van ráció az egészben. Inkább az szokott kiakasztani, amikor valaki ezért engem undorítónak, igénytelennek, satöbbinek titulál.

16/L

2019. ápr. 22. 00:40
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Régi kérdés.

#3 vagyok, update: azt írtam, hogy na én azt soha, nem sokkal utána 30 db mosható betétet varrtam magamnak. :) Ott kezdődött, hogy áttértem kehelyre, és úgy gondoltam, hogy a miatt a két csepp esetlegesen mégis kiszökő vér miatt igazán kár kenne teledobálni a környezetet 400 év alatt elbomló vackokkal,ezért varrtam magamnak. Egész nap ellehetek vele, mert az eldobhatóval ellentétben nem büdösödik már két óra után, de még 8 óra után se.

Közben a Te szedd akció alkalmával volt szerencsém, vagy inkább szerencsétlenségem találkozni eldobott betétekkel és pelenkákkal, hát undi volt, úgyhogy rászoktam, hogy ahol lehet, reklámozom a kelyhet és a mosható betétet. Utána ráadásul elkapott a hév, és most már az élet más területein is próbálkozok a csomagolás és műanyag mentes megoldásokkal.

2019. ápr. 22. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!