Megtudná nekem valaki fogalmazni hogy miért jó a mosható betét? 🤔
Szerintem csak környezettudatossági szempontból, amiért pl sokan visszatérnek a textil pelenkához is. Nagyon sok szemét keletkezik ezekből a termékekből, sok vizet használnak el a gyártásuknál, stb.
De ettől függetlenül én se tudnám használni.
Ez úgy is egyértelmű, hogy nem használom. Környezetvédelem.
Röviden.
A betét főleg műanyag, ami kb. sose bomlik le.
Ennyi.
(A mosás, villany, víz, mosószer felhasználás miatt, szintèn szennyezi a környezetet. Ilyen szempontból az intim kehely jobb, és kényelmesebb is.)
szerintem nem kényelmes. Oké, hogy környezetvédő, meg minden, de egyrészt kicsit érdekes lenne ha ott lógna mosás után a szárítókötélen egy sor intimbetét :-) másrészt meg egyszer kipróbáltam, kíváncsiságból, és nekem nem kényelmes. Én maradok az ultravékony eldobhatónál, azt nem is érzem.
De ez csak az én véleményem, sokan használják, és szeretik. Főleg olyanok szólnak mellette, akik pl. makacs fertőzésekkel küzdenek. Mert ez állítólag jobban szellőzik. Na, meg nem kell mindig megvenni, elég egyszer.
3#: na igen, ezek a hátrányai.
a mosással nekem sem lenne gondom, ha nem akarod a véres betétet a mosógépbe tenni, előtte lavórban mosd át, aztán mehet a mosógépbe. emellett engem még az is zavarna a mosható betéttel (bár az összessel), hogy este nem tudok betéttel nyugodtan aludni. ráébredek, mikor érzem hogy jön ki a cucc.
ahogy írták az előttem szólók, környezettudatosság tekintetében jók ezek a betétek. mint ahogy a mosható pelusok is.
ha környezettudatos akarsz lenni, mosható betét helyett használhatsz intim kelyhet. ez 10-12 órát bent lehet, persze függ attól is, hogy mennyire erősen van meg. kiveszed, kiüríted a wc-be, átmosod. munkahelyen ha nem olyan a mosdó, akkor kis üvegben viszel magaddal vizet, vagy törlőkendőt. kis gyakorlatot igényel a felhelyezés-kivétel, és kell az is, hogy ne undorodj tőle. én nagyon szeretem. amikor vettem (müller), akárhogy kerestem, nem találtam. kénytelen voltam eladót megkérdezni, aki meg is nézte gépben, hogy van. jött oda, ő sem látta, kérdezte a kollégáját, hol van. megmutatta hol vannak, aztán együtt mentek el onnan. közben megjegyezve egyik a másiknak: fúj, ez undorító.... szerintem meg ez a hozzáállás az. na mindegy is :)
Mindenkinek köszi a válaszokat. :)
#5 a kelyhet ismerem, gondolkodtam már rajta hogy kipróbálom, de még nem szántam rá teljesen magam. Benne vagyok egy csopiban, ahol ezekkel foglalkoznak, de ott rajongásig szeretik a kelyheket,meg a mosi betéteket, és mindig csak a jót irják. Amivel semmi gond, de pl a kehelynél én nehezen tudom elképzelni, hogy hosszú távon valóban nem árt a hűvely izomzatnak. Megkérdeznék erről egy orvost is, aki valósan látja ezeket a dolgokat. Bár..ha azt nézzűk a tampon se használ a hűvely izomzatnak...🤔
Én ha kipróbálnám is, csak akkor, ha otthon vagyok. Azért, egy mocskos betétet dugdosni a táskámban, akár órákig, mire hazaérek és kimosni a csurom véres cuccot, háát...és a vér elég nehezen kimosható / tapasztalom, ha néha átázik a fehérneműm /.
Úgyhogy marad a normál betét, környezetszennyezés ide vagy oda.
Hát én képtelen lennék ilyet használni! Nekem a vérzésből bőven elég, h érzem amikor kifolyik, érzem, h a betétemben van alattam, és ha nem tudok cserélni, akkor van, h rajta ülök, látom a betéten, h wcre megyek, netán maszatos lesz egy picit a kezem, ha rossz helyen fogom meg a használt betétet cserekor. Majd ha kint van, gyorsan kidobom, (vagy ha fűtés szezon van, akkor elégetem a kazánban) és próbálom minél előbb elfelejteni a látottakat! Na, de a mosható betét esetében itt még nincs vége, mert nem dobhatom ki egy mozdulattal mint a Libresse-t, hanem álljak még neki kimosni. És ha jól sejtem minél előbb, nehogy beszáradjon. Jól hígítsam fel a vért, és tapicskoljak abban a vízben, miközben a betétemet mosom. Na, hát ezt biztosan nem vállalnám be. Én úgy gondolom, h kompenzálok annyit a környezetvédelemmel kapcsolatban, h ne legyen büntudatom az évi max 1-2 száz betét miatt, amit elhasználok. A szelektív hulladékgyűjtést nagyon komolyan veszem pl a cigisdobozt szétszedem, és a papír részét a papírba, a celofánt meg a belsejét a műanyagba dobom. Vagy pl a tönkrement nylonharisnyákat sem a kommunálisba dobom, hanem a műamyagos konténerbe, de csak h témánál maradjunk, a betétek csomagolása is a szelektívbe megy, nem tekerem bele a használtat, hanem csak szimplán feltekerem ha máshol vagyok, akkor max egy kis wc papírba.... Szóval én is fontosnak tartom, h minél kevésbé terheljük a környezetet, de nem gondolom, h egy nő éves betét/tampon fogyasztásán bármi is múlna. Ha meg mégis, erről akkor sem mondanék le, mert nekem ez a legkényelmesebb módja a védekezésnek, amikor mensizek, h az elhasznált betétet egy mozdulattal kidobom, és újat teszek a helyére.
Egyébként, ez csak az eübetétet helyettesítő megoldás. És a tamponnal mi a helyzet? Az is ugyanúgy mesterséges, nehezen lebomló anyag, és azt is rengeteg nő használ. Szóval, ha majd a tamponosok is valami újra, többször használható alternatívával állnak elő, akkor esetleg én is elgondolkozom valami más megoldáson, de addig részemről marad az eldobható betét!
31/n
En sokaig undoritonak gondoltam... pedig a moshato pelenkaztam is a fiam.
Aztan egyre jobban kivancsi lettem, mert az eldobos betetet mar tul gyakran csereltem, sose volt jo, mindig ugy ereztem hogy berohad az alfelem olyan meleg muanyag... es az a budos vegyszeres illatositott szag.
Engem a kornyezetvedelem pont nem erdekelt... en ruhelltem a muanyag betetet.. :( es egyszer csak mar ugy gondoltam hogy meg a veremet is kimosom csak ne erezzem azt a berohados nejlonzacskot magam alatt :D
( csap alatt kioblitem hideg vizzel, foltszappanozom es utana mosogep. Igen macerasabb mint a muanyag de nekem megeri.
Szoval vettem 3 moshatot. Imse vimse moshato betet meg Yeyeworks markat
Es ezek kenyelmesek. En Csupan azert Szeretem mert:
Nem muanyag hanem pamut tehat mintha bugyi erne hozzad.
Szellozik
Nem budos!
Aliexpresszen vettem hozza vizallo kis tarolot ( small wet bag) es abba tudom tenni a hasznaltat ha uton lennek. Meg ezeket ossze lehet patentolni kis csomagga igy nem gazos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!