Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Aki szedett már hormon gyógysz...

Aki szedett már hormon gyógyszert, nem kifejezetten fogamzásgátlóra gondolok, hanem egyéb nőgyógy. Betegségek miatt, mennyi volt az a mennyiség amikor azt mondták itt állj, elég, vége?

Figyelt kérdés
Nálam az a helyzet állt elő, hogy ráállítottak egy gyógyszerre, arról nem szól(t) a fáma, hogy hány dobozzal kell ebből bevenni, egy raklappal, vagy elég egy dobozzal is. Nemrég megkaptam kedvezményes áron, most meg jönnek nekem azzal, hogy nem vagyok jogosult a kedvezményre. Hát akkor én ezt úgy veszem, hogy nem is kell belőle több. Már-csak azért sem, mert nem bizonyított ez-eddig semmit, zsákbamacska gyógyszer.
2018. júl. 10. 14:11
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hogy ezt miért nekem kell kiszopni a kisujjamból és az orvos miért hallgat mint a süket olasz.
2018. júl. 10. 14:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom számít e, én Minervát szedek, ami “mellékhatásként” fogamzásgátló csak, egyébként a célból nem adják. Nekem azt mondta a doki fél évig szedjem, utána kapok egy gyengébbet. Akne miatt szedem ha ez számít.
2018. júl. 10. 15:52
 3/12 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy ezer meg egyféle hormongyógyszer létezik? Nem tudom mit vársz, ha az égvilágon semmit nem árulsz el. Se azt, hogy mire kaptad, se azt, hogy pontosan milyen gyógyszert....
2018. júl. 10. 17:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Rákra kaptam. 1-2 éven belül átcsapok rosszindulatúba.
2018. júl. 11. 17:03
 5/12 anonim ***** válasza:

"Rákra kaptam. 1-2 éven belül átcsapok rosszindulatúba."

Ez így nem értelmes. A rák magában foglalja a rosszindulatúságot. Ha csak "1-2 év múlva átcsap", akkor jelenleg nem rosszindulatú, tehát nem rák.

Bár ez még mindig marhára ködös. Méhkaparásod volt és a szövettanból hyperplasia glandularis vagy mégis mi jött ki? Milyen gyógyszert kaptál?

Komolyan nem értem, hogy vársz értelmes választ, ha képtelen vagy normálisan leírni a szituációt.

Kb. olyan szintű a kérdésed, hogy "Fertőzésre gyógyszert kaptam. Meddig kell szedni?" Mégis milyen fertőzésre? Húgyúti? Vagy légúti? Vagy ízületi? Vagy agyhártyagyulladás? Milyen gyógyszert? Milyen dózisban?

Pont ennyire értelmetlen a kérdésed.

2018. júl. 11. 17:46
 6/12 A kérdező kommentje:
Jaj tudod mit ne válszolj, elmegyek az sztk-ba aztán megdumálom egy szakorvossal, vagy nem, mert már azt is leszrom magasból. Nem rák, persze, csak épp ha kipakoltak volna már az is késő lenne.
2018. júl. 12. 17:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Ha ennyire kíváncsi vagy Provera 100 amit szedek, amit 23 ezerért nem vagyok hajlandó kiváltani.
2018. júl. 12. 17:45
 8/12 A kérdező kommentje:

"Kb. olyan szintű a kérdésed, hogy "Fertőzésre gyógyszert kaptam. Meddig kell szedni?" Mégis milyen fertőzésre? Húgyúti? Vagy légúti? Vagy ízületi? Vagy agyhártyagyulladás? Milyen gyógyszert? Milyen dózisban?

Pont ennyire értelmetlen a kérdésed."

A kérdésem meg nem erről szól,a hormon gyógyszer nem összehasonlítható egy antibiotikummal, általában minden hormonra ható szert egy ideig szedetnek az emberekkel. És nem úgy hogy tegnap még 100 ftért kapod meg, holnap meg már 12ezerért, de azért fölírunk 2 dobozzal a hulye marhának 23 ezerért.

2018. júl. 12. 17:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom, kisbörönd 20 ezressel kéne orvoshoz menni, hogy normálisan álljanak az emberhez, csak mert az első perctől láttam meg észrevettem ezt a lüke hozzáállást.
2018. júl. 12. 18:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de úgy tényleg marha nehéz segíteni, ha képtelen vagy normálisan leírni, hogy mi a bajod, milyen dózisban kaptad a gyógyszert, ki mondta azt, hogy most már drágább a gyógyszer stb.

Ez így, amit írtál, egy marha nagy katyvasz.

Proverát adnak pl. rákmegelőző állapotban (hyperplasia glandularis endometrii), de akkor jellemzően az általad írtnál kisebb dózisban és ált. 3-6 hónapig.

Még mindig nem világos, hogy te mégis mire kapod a gyógyszert. Egyszer azt írod, rákos vagy, és "a kipakolás is késői lenne", de felette meg azt írtad, hogy "1-2 év múlva átcsapok rosszindulatúba".

Most akkor mi is a szövettani diagnózisod? Rák vagy rákmegelőző állapot? Mert az sem mindegy.

Az sem mindegy, hogy méhtestrákod vagy mellrákod van, ugyanis ezt a fajta gyógyszert mind a kettőben használatos. (Bár a "kipakolás is késő lenne" szösszenetből arra következtetek, hogy méhtestrákod van). Aztán az se mindegy, hogy azért kezelnek hormonnal, mert kis kiterjedésű a daganat és belefér bizonyos követelményekbe, azaz gyógyító céllal adják a szert, vagy pedig azért, mert már kiújuló, áttétes daganatod van.

Azt meg pláne nem vágom, hogy ha eddig megkaptad kedvezményesen, akkor most mégis ki mondta, hogy nem kapod? Nem lehet, hogy csak szimplán elírták a vényen és rossz térítési kategóriát jelöltek be? Vagy eddig miért kaptad támogatással, ha most nem? Megkérdezted ezt egyáltalán, és ha igen kitől? Mi volt a válasz?

Szóval ha lennél kedves felháborodás helyett normális kérdést kiírni, akkor kapnál esetleg valami értékelhető választ is. De kezdem azt érezni, hogy hiába erőlködöm.

2018. júl. 12. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!