A probléma a havi menses. Ma pl a mentő vitt be a nőgy. Ra. A doktornő közölte az egyetlen megoldás a spirál. Még nem szültem. Valalkinek hasonlo?
Köszönöm szèpen a szèleskorü tàjèkoztatàst, ill. az erre àldosott idôt. Nagyon hasznos. Igen, èn is ugy tudom, ùgy csak lakoroszkòpiàval lehet pontos diagnozist felàllitani àltalàban, csak hogy miutan hüvelyi uh-n az ultrahangos “kizàrta”, mert semmi jele alapon... az orvosom is, miutàn atadtam az uh- leletet. Sehova màshova nem küldött, pedig a tünetek alapjàn szerintem is van rà esèly, bàr a lakoroszkopiat nem bántam, hogy megùsztam. De, ha muszàj, akkor muszàj.
Meg nem is vettem komolyan, az elözö nògyògyàszom fiatalabb koromban halàlra rèmitett azzal, hogy mèhnyakràk kialakulàsàra utalò jeleket làt. Ès 2 hetet vàrtam a vèrvètel eredmènyre, miutàn kiderült semmi nincs.
Egyèbkènt nagymamàmnak hasonloan nagyon fàjt míg volt mensese, neki eü- kaparàsa volt többször. Lehet genetika, hogy nekem is erôs fàjdalmakkal jàr. Bàr mostmàr több emèsztôrendszeri jelenleg( a mai napon), mint menses görcs. Hasmenès , feszítô puffadàs, evèst követôen fokozottan fàj a hasam.
Igen, termèszetesen egyet èrtek ezzel is. Hogy a fiatal orvosok friss lexikàlis tudàssal rendelkeznek. A hàziorvosom pont ilyen, ezàltal hihetetlen alapos, precíz. Ellenben a elözôvel, aki sokszor csak legyintett. De a sajat nögyogyàszommal pedig maximàlisan meg vagyok elègedve,de ô mèg a jelen helyzetrôl nem is tud.
Köszönöm mègegyszer.
1. Akármennyire is elégedett vagy vele, az endometriosis diagnosztikájával ezek szerint akkor sincs tisztában. Az UH-n lehetnek jelek, de tök negatív kismedencei UH mellett is simán lehet endometriosis, láttam már nem egyet.
2. Elhiszem, hogy feleslegesen nem akarsz műtétet, ki akarna? De azért egy laparoszkópia, pláne, ha tényleg csak diagnosztikus, nem túl megterhelő beavatkozás. Egy 1cm-es lyuk a köldöknél és egy fél centis a szeméremdomb felett, egy kukkantáshoz ennyi már elég. Ha nem kell semmit csinálni, mert negatív a lelet, akkor nem szokott különösebb fájdalommal sem járni. És legalább tudod, hogy minden ok. Persze, lehetnek szövődmények, de azok jellemzően komplikáltabb eseteknél fordulnak elő, nem egy diagnosztikus szkópnál.
3. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az emdometriosis progresszív betegség. Ha nincs diagnosztizálva és kezelve, akkor terjed, hegesedik, és 30 éves korra olyan kismedencéje lehet valakinek miatta, hogy imádkozhat a teherbeesésért.
4. Mégis milyen vérvizsgálat mutatja meg, hogy van-e mégnyakrákod?
Értem, csak azt nem, hogy miért kell nekem diagnosztizálnom magam ugynond, 3 orvosnál voltam eddig, mindhárom legyintett. Az első irta a fogamzasgatlon előzetes vizsgalat nélkül. Aztán ügyelet menses időben, vérvétel volt csak , nincs semmi bajom, a menses mindent okozhat. Péntek volt, a kin amit atéltem hétfőig, míg a mostani nőgyogyaszomhoz kerülve, kiderül, hogy cisztám volt. Csak az a sürgősségin senki nem nézte meg, se egy uh, még sima hasi sem.
Aztán kiderült a fogamzasgatlot elfelejthetem, mert miért is lett kiirva?! Azota volt cisztám még 2x. Amivel teendőnem volt. Meg ugye a havi fájdalom. dysmenorrhoe a diagnozis. Spedifent alkamazzak. Ennyi.
Az a méhnyakrákos sztori kb 20éves koromban volt, tapintotta, elmondta, nőgyogyaszati vérvételt kért azon allitasa szerint eltérés nem volt. Ennyi. Rakszürésem rendszeres, nagatív.
Szülés egyébként milyen hatással vannak rá? Màrmint , ha endometriozis? Olvastam olyat, hogy elsorvadnak az összenövések, illetve talán? van rá esély, hogy ki sem újul.
Illetve a vizeletemben folyamatosan találhatò vvt, évek ota, kb ok nélkül. Hiába vizsgáltak, szedtem be egymas utan 2 antibiotikum kurát nem szünt meg. Minimálisan mindig van benne, tehat vizelet vizsgalat jelzi. Nem lehet valami összefüggés?
Az a baj,h laikusként nem is akarok tippelgetni, de nem könnyiti meg a helyzetem az, hogy az orvosok, akik vizsgáltak se tudnak semmi egyöntetüt mondani. Nem értem, pl a nőgyogyaszatra mikor bevitt a menő miért nem
Merült fel akkor az endometriozis. Ott csak spirál volt a fő téma.
Az azért elég szégyen lenne, ha lövések se lenne a betegségről, tekintve, hogy marha gyakori.
Ha ennyire szenvedsz, beszéld meg az orvosoddal a laparoszkópiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!