Hogy menstruálnak a vérszegény nők?
vér oxigénszállító sejtje a vörösvérsejt. Az oxigén megkötéséért, tulajdonképpen a sejt felszínén elhelyezkedő fehérje, a hemoglobin a felelős. Ha a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
Szóval itt nem a vér mennyisége a kevés.
Egyes, sírok :D - fogalmad nincs miről beszélsz.
Kérdező, a nők nagyrésze vérszegény, de ugyanúgy menstruálnak, csak fáradtabbak lesznek, esetleg ájulósak.
Sokan szednek emiatt vaskészítményt pl. béres csepp, meg esznek vasban gazgad ételeket - ha ennek a hiányára vezethető vissza a vérszegénységük.
Én speciel vérszegén, nő vagyok, gratulálok az első hozzaszólónak.
Veradasról is elküldtek azzal, hogy ne is jöjjek többet és minden nap vastablettát szedjek...
Hát, nem haltam még meg a menzesztől, általában semmi problémám nincs, néha levert vagyok, meg hisztis, de szerintem ez a legtöbb nőnél ilyen hullámvasút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!