37évesen lehet olyan hogy mutatkozik a változókor?
Ez inkább pajzsmirigy problémára utal...
A változókor kizárt, hacsak nincs vmi nagyon durva hormonális betegséged, 37 évesen még szülni szoktak...
Erre senki nem tud adni konkret valaszt neked, mert a hizas ha valoban ugy van ahogy irtad akkor lehet hormonalis problema. A rendszertelen menstruaciot pedig rengeteg minden befolyasolhatja, stressz, hormonalis gondok, ciszta...
Menj el egy nogyogyaszhoz es ha elmondod a panaszaidat nagy valoszinusegel o tovabb kuld egy endokrinologushoz.
Én egy teljesen egyszerű problémával kerestem fel egy új nőgyógyászt, aki emiatt (új beteg) teljes hormonvizsgálatot csináltatott és az alapján azt mondta, hogy korai menopauzám van, az értékek alapján nagyon küzd már a petefészek és a teherbeesés esélye is nagyon alacsony, még kb. 1-2 évig lehet.
Ekkor voltam 38.
S teljesen véletlenül pont előtte voltam endokrinológusnál pajzsmirigy vizsgálaton, aki a pajzsmirigy hormonok és UH alapján mindent egészségesnek talált. (Oda a kardiológus küldött azzal, hogy a sovány testalkatom hátterében lehetnek pm problémák.) Az utóbbi fél évben én is felszedtem 8 kilót, addig fixen ugyanannyi voltam 2 évtizeden át, akármit csináltam, sportoltam, jó levegőn voltam, zabáltam: mindegy volt, képtelen voltam hízni.
Esetleg az Aviva tornát megpróbálhatod Te is, nekem ezt nagyon javasolta a nőgyógyász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!