Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampon használata, hogyan?

Tampon használata, hogyan?

Figyelt kérdés
most fog megjönni és ebben a nagy melegben nagyon utálom a betétet, hogy még az is melegít meg amúgy is nagyon kényelmetlen.szeretném kipróbálni a betétet.16 éves vagyok,szűz.nem vagyok kövér, nem szokott nagyon erős lenni a menstruációm,szóval olyan közepes erősségű. Rengeteg helyen olvastam hogy átszakíthatja a szűzhártyát-ez igaz? szerintetek először o.b minit vegyek?vagy milyet? felhelyezés fáj?az első használat?mikor van jó helyen?mikor kell kivenni?
2010. jún. 13. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az o.b. mini tökéletes számodra. A dobozban van használati utasítás, a lényeg, hogy felhelyezés után ne érezd, akkor jó.A szűzhártyádat nem fogja átszakítani.
2010. jún. 13. 20:00
 2/9 anonim válasza:
100%
ez nem igaz ,nem szakítja át a szűszhartyát én is szűz vagyok még és használom a normált o.b én is és most voltunk nőgyógyásznál és semmi baja a szűzhártyámnak szóval nem kell agódnod !
2010. jún. 13. 20:03
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. jún. 13. 20:25
 4/9 anonim válasza:

Nem szakítja át a szűzhártyát. A dobozban benne van a használati útmutató,ott minden le van írva. Ha azontúl van valami kérdésed,nyugodtam írj...

És a melegben tényleg jobb a tampon. Higiénikusabb és kényelmesebb is. Biztos,hogy nem lesz vele problémád!!

Az o.b. jó,de majd egy idő után kitapasztalod,hogy melyik a jó...minivel kezd és majd utána meglátod,hogy hogyan tovább...

Tampont mindenki használhat! Persze van olyan,aki nem viseli el:fáj a hasa tőle,allergiás reakciót vált ki...

De ettől nem kell félned...Beszélj anyuddal...

Remélem segítettem...

2010. jún. 13. 22:44
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)anyuval nem beszélem meg ilyeneket, nem vagyunk olyan viszonyban...:S azt sem tudom hogy mondjam meg neki hogy jelentsen be kozmetikushoz :S
2010. jún. 14. 00:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha felrakod, egy ideig érdemes kis tisztasági betétet is használnod, mert ha netán erősebb lesz a vérzés, akkor ne ázz át. Anyuddal valahogy térj rá a témára. Az én anyukám se kezdeményezte soha az ilyen beszélgetéseket, de amikor elkezdtem kérdezősködni, akkor rájött, hogy szükségem van az információra, amit csak ő adhat meg és onnastól ő mondta a dolgokat. Vannak akik túl prűdek és szégyellenek ilyesmiről beszélni. Te ne légy az, ezek természetes dolgok.
2010. jún. 14. 20:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Én megértem, hogy anyukáddal nem akarod megbeszélni. Én 20 évesen megkérdeztem, mi a legjobb módszer arra, hogy ne essek teherbe (addig szűz voltam, és komoly barátom volt), erre azt válaszolta, hogy ne csináljam. És nem segített!! Pedig amúgy értelmes, diplomás nő.

Nyugodtan próbáld ki a legkisebbet, ha nem elég sok a vér, lehet, hogy kellemetlen lesz felhelyezni, főleg ha nem találod el a helyes irányt először. Legyél türelmes, próbálkozz többször. Ha kibontod, kicsit húzd meg a zsinórját, nem laza-e, majd told hátra fel addig, amít az egész mutatóujjad benned nem lesz. Akkor van jó helyen, ha már egyáltalán nem érzed.

Akkora tampont kell használni, ami 4-6 óra alatt telik meg. (Ha nem telik meg, kellemetlen kiszedni.) Valószínűleg neked a mini előbb meg fog telni, ki kell tapasztalni. Éjszakára is használhatod, de közvetlenül lefekvés előtt rakd be, és ha éjjel felébredsz, cseréld ki, ha nem, akkor hajnalban/reggel az legyen az első dolgod.

Korlátozottan strandolni is lehet vele, bár nagyobb a fertőzésveszély. Ilyenkor fürdés előtt és után is cserélni kell, utána meg is kell mosakodni.

2010. jún. 16. 09:38
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen mindenkinek, de főleg az utolsó válaszolónak :)
2010. jún. 16. 10:29
 9/9 anonim válasza:
2010. júl. 15. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!