Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Csak gyötröm magam, Miért nem...

Csak gyötröm magam, Miért nem tudom feltenni a tampont? Sos.

Figyelt kérdés

Pár hónapja jött meg előszőr,elsőnek még nem próbálkoztam tamponnal,rá pár hónappal igen,de nem ment,ézért nem akartam magamat gyötörni úgyhogy maradtam a betétnél.Azóta viszont értek kellemetlenségek,mások figyelmeztetettek hogy átáztam(köztük fiú is...)gondolhatjátok milyen gáz volt..Na de azóta írtó erős lett a verzes,és nem elég a betét..Felkeltem reggel és az ágyam is véres lett,meg egyéb tárgyak..

Órákig próbáltam,erőltettem feltenni a tampont de nem sikerült,néztem kérdéseket is itt ezzel kapcs.de úgylátszik egyenlőre nem segített vagy lehet csak én bénáztam..,próbálkoztam tükörrel,meg is találtam pontosan hova kéne feltenni de nem sikerült csak egy nagyon kicsit felnyomni,aztán ki esett és nagyon-nagyon fájt miközben próbáltam felnyomni,égő meg szúró érzés volt, meg olyan mintha ki lenne tömve,(szűz vagyok,de annak ellenére elvileg fel lehet tenni

)ha meg tovább nyomom úgy éreztem kb elájulok a fájdalomtól.Az biztos,hogy jó helyre próbáltam feltenni,mármint nem a húgycsőbe meg nem is a végbélnyílásba..

Szerintetek mi lehet a baj,amiért nem megy? Nem akarom magamat gyötörni,de igazán boldog lennék ha végre sikerülne főleg a kellemetlen előzmények után.

A válaszotokat Hálásan köszönöm!

2018. ápr. 24. 19:12
 1/6 anonim válasza:
73%

Ha először nem ment, semmiképp sem kellett volna erőltetned. Egyébként meg, nem garantált, hogy ha tampont használsz, az nem fog-e átengedni vért, stb. Vannak sokkal 'erősebb' betétek, amik kevésbé ázik át.

A tampon különösebben olyan nőknek ajánlott, akik már nem szűzek.

2018. ápr. 24. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért arra befizetnék, hogy valaki a húgycsőbe felteszi a tampont. :D Mini tamponnal próbálkozol? Ha ennyire görcsölsz rajta/vele, akkor hagyd a fenébe, mert ez értelmetlen nyűglődés, maradj inkább a vastag betétnél.
2018. ápr. 24. 19:21
 3/6 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom, próbáltad-e, de dugd fel először az ujjadat. Ha az ujjad befér, a tampon is be fog. Tapasztald ki, hogy áll a hüvely. Sokan abba a hibába esnek, hogy felfelé nyomják a tampont. Pedig hátrafelé kell. Emellett minivel prpbalkozz. Az ob-nek van silk touch borítású tamponja, az könnyebben felcsúszik, mint a hagyományos tampon.

Éjszakára azt javaslom, sok vércseppes jelzésű éjszakai betétet használj. Sötét, szoros bugyiba tedd. Húzz rá még egy szoros bugyit. Sötét pizsamanacit vegyél fel. Tegyél magad alá egy törölközőt vagy plédet, amit nem sajnálsz, ha véres lesz. Igen, nekem vannak direkt olyan bugyijaim és pizsamanacijaim, amiket csak menstruáció idején használok. Mind sötét színű, így ha véres is marad, nem látszik (bár eddig mindig kihozta belőle a hidegvíz). A pléd is olyan, amit csak erre a célra használok, és nem baj, ha foltos marad.

Ha napközben már volt példa átázásra, sötét nadrágot vegyél fel, és használj éjszakai betétet. Bár nyilván a tampon kényelmesebb lenne. Ha sikerül feltenni a tampont, akkor is mindenképpen tegyél alá egy kisebb betétet, mert előfordul, hogy kicsit szivárog. Vagy ha nem tudsz időben cserélni, akkor is hasznos az a plusz védőréteg.

2018. ápr. 24. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Ha normálisan cseréled a betétet - akár minden szünetben ha sok a vér -, akkor nem ázol át.

És nyugi, tamponnal is simán átvérezhetsz, ha már megtelt, de nem szeded ki.

2018. ápr. 25. 13:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat/jó ötleteket! :)
2018. ápr. 25. 20:09
 6/6 anonim válasza:
Na sikerult?
2018. máj. 2. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!