Ez mennyire erős menstruációs görcs?
Az első 1-2 napban, meg néha a végén is nagyon fáj a hasam. Ma is egész nap feküdtem, aludtam. Suliból is szokszor hazajöttem miatta.
Van valami lehetőség a fájadom csökkentésére? A fájdalomcsillapítón kívül persze, bár azok se nagyon használnak.
19 éves vagyok, szűz, és egy jó ideig még nem akarok gyereket.
Én többször kerültem annak idején menstruációs görcs miatt kórházba, illetve nekem már csak az injekció segített a fájdalom enyhítésében. Nálam menzesz első napján soha nem volt iskola, mert "fetrengtem" a fájdalomtól szó szerint.
Viszont semmilyen szervi okot, semmit nem találtak, tehát csak szimplán ilyen voltam.
Aztán amikor elsősorban védekezés miatt fogamzásgátlót kezdtem el szedni, akkor ugye a tabletta miatt már mesterséges ciklusom volt, nem menstruáltam, megvonásos vérzésem volt, a görcsök viszont nem voltak erősek, gyakorlatilag volt, hogy még gyógyszer sem kellett. Tehát először is vizsgáltasd ki magad, ha nincs semmilyen problémád, mert a tabletta arra nem megoldás, ha oka van, hogy így görcsölsz, de ha semmi oka nincs, akkor valóban érdemes ezen is elgondolkozni. Amúgy amikor pont babatervezés miatt abbahagytam a fogamzásgátlót, akkor már nem jöttek vissza az erős görcsök. Amióta szültem, azóta meg pláne kibírható.
Ugyanígy voltam mint te. Sokáig még hánytam is, úgy fájt a hasam hogy megmozdulni nem bírtam. Suliból is hiányoztam emiatt sajnos. A vérzésem is erős volt. Mindig rettegtem már a menstruációtól. Az első két nap fájdalomcsillapítót szedtem. Másfél éve védezekezés miatt elkezdtem fogamzásgátlót szedni, azóta alig görcsölök, fájdalomcsillapító nem is kell már, kevés a vérzésem.
Menj el nőgyógyászhoz és vele beszéld át ezt a témàt. Biztosan fog tudni segíteni. Viszont csak emiatt szerintem ne kezdj el fogamzásgàtlót szedni.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!