Ha az utolsó méhnyakrák vizsgálat óta még nem telt el egy teljes év, és úgy menni panasszal orvoshoz, akkor nem csinálnak automatikusan rákszűrést?
Most nézegetem a leleteimet és most döbbemtem rá, hogy 3 éves az utolsó rákszűrésem.
Pedig azóta kétszer is voltam nőgyógyásznál és egyiknél biztosra vettem hogy csináltak rákszűrést. Először azt hittem hogy elfelejthettem visszamenni az eredményért, aztán jöttem rá, hogy a lapra nincs is olyan írva hogy vettek le mintát. Pedig én még emlékszem is hogy mennyire megkarcolt az orvos.
Most teljesen kivagyok bukva, hogy bakker hányszor voltam ott, vizsgálat meg sehol semmi.
Egyébként már van friss vizsgálatom, csak mág nem tudok eredményt.
Ezt azért írom, hogy ne küldjetek orvoshoz.
Ha az előző lelet normális (P2), és nem telt el teljesen egy év, akkor nem, nem veszik le, ugyanis nem fizeti ki a TB. Mi ilyenkor szólni szoktunk a páciensnek, hogy ekkor meg akkor jár le, utána legyen kedves jönni szűrésre.
Ha pedig panasszal mész, akkor az is lényeges, hogy milyen panasszal. Vérzés alatt nem lehet rákszűrést venni, mert értékelhetetlen lesz, valamint hivatalosan hüvelygyulladás esetén sem szabadna, bár ezt nem mindenki tartja be. Mondjuk én ilyenkor is meg szoktam említeni, hogy a vérzés/kezelés után jöjjön vissza rákszűrésre.
Magánrendelőben persze más, ott ugye kifizeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!